2011. október 18., kedd

Elise Shawl


Anyuka kendője: vállra is teríthető, nyakba is tekerhető, vékony, de azért meleg is. Ezekre az őszi napokra teljesen megfelel. 4-es bambusztűvel készült, két gombóc Barka Cinege Áfonyát használtam fel hozzá, a szegélyt pedig Éjkékből horgoltam. Az Elise Shawl mintáját használtam kissé módosítva, a szegély pedig saját „találmány”. 130 cm hosszú és kb. 60 centi széles.



2011. október 16., vasárnap

Mi sorsoltunk, ők nyertek :)

Nagyon örültünk, hogy ilyen sokan szóltak hozzá a szülinapi posztunkhoz — az eddigi hasonlatunknál maradva: összeszaladt itt nemcsak az utca, hanem a fél falu is. :) Köszönjük nektek az egy évet is és a sok-sok jókívánságot, akár bohókásra sikeredett, akár komolyabbra, mind meghatott bennünket. Végre megtörtént a sorsolás is, a nyertesek pedig:


Már törjük a fejünket az ajándékokon is, reméljük sikerül olyasmiket kiötleni, ami nagy örömöt fog okozni a két kedves szomszédasszonynak. :)

Gyöngyi, Adél! Küldjetek majd postacímet!

2011. október 8., szombat

Sugared Violets


Egy éve vásároltam ezt a fonalat (Barka Piktor Fecske Bucilla festése) Varga Gabinál még az első barkabolt nyitása előtt. Sokáig nem nyújtam hozzá, aztán kötöttem belőle egy Annis-t, de annyira bepöndörödött a széle(ma már tudom, hogyan kellett volna befejeznem – talán majd egyszer újra nekiugrom), hogy megharagudtam rá és lebontottam. Pedig szép volt. :( Most viszont, hogy rátaláltam Rose Beck mintájára, már tudtam is, hogy ilyen lesz belőle. 
A kendő egyébként egy ötdarabos mintagyűjtemény része, amelyből egy másikat Melindánál meg lehet csodálni. 
Kicsit ügyeskedni kellett, hogy elég legyen a fonal (10 dekám volt belőle csak), ezért néhány simakötéses sort kihagytam, de a lényeg benne van. Nagyon egyszerű csipkeminta, ami jól hagyja érvényesülni a fonal gyönyörű színeit. 4-es Addi Click kötőtűt használtam hozzá — talán a bambusz tapadósabb lett volna.


Végül, hogy offoljam a saját posztomat :)), felhívom a kedves olvasóság figyelmét, hogy még lehet kommentelni a szülinapi posztunkhoz!

2011. október 5., szerda

Hepi börszdéj tu ász :D


Most biztosan kitörte a frász az angolosokat! ;)

Igen, kérem, elérkeztünk ehhez a naphoz is! Ez alatt az egy év alatt hetvenkilenc olvasó csatlakozott hozzánk, írtunk 81 bejegyzést, érkezett sok hozzászólás, a statisztika 23 709 oldalmegjelenítést jelez  (amiből húszezer mi voltunk :) ). Már nyáron elhatároztuk, hogy megünnepeltetjük magunkat a jeles nap alkalmából. (Önző banda vagyunk. :) )
Így hát ebből az alkalomból meg szeretnénk ajándékozni benneteket (mégsem vagyunk önzők :) ), hiszen a blog nélkületek, olvasók nélkül fabatkát sem ér!

Tehát kihirdettetik!

Aki ezen posztnál hosszú, boldog blogolást, elhorgolt kilométereket és más csacskaságokat kíván nekünk egy héten belül, részt vesz sorsolásunkon, melyen ajándékcsomagot lehet nyerni. Két csomagot sorsolunk - mivel ketten vagyunk, azaz nem egyedül. :D (Itt most GumiPók feljajdult.)
Hogy mit tartalmaz majd a csomag? Sok-sok finomságot. Izé. Apróságot. Igyekszünk személyre szabott csomagot készíteni a nyerteseknek!
A sorsolás mikéntjét még nem tudjuk, valószínűleg majd valami kézi megoldáshoz folyamodunk. Esetleg bevonjuk Barnabást. ;)
Tehát kicsit komolyabbra fordítva a szót: köszönjük, hogy velünk tartottatok az elmúlt évben, és ezután is szeretettel várjuk a csatlakozókat!

2011. október 3., hétfő

Debrecen, 2011. október 1.

A kitűzőnk Szilvi munkája, személyes kedvencem :)

Most vagyok csak igazán megilletődve, amikor írni kell róla. Mert nekem nagyon nagy élmény volt, tele tapasztalatokkal, rengeteg új információval, sok-sok kedves kötős-horgolós sorstársnővel... Még most sem tudok szabadulni az élménytől, bár talán ez is volt a cél. Szóval én nagyon jól éreztem magam, rettenetesen elfáradtam, és ahogy útitársnőimnek a rögös visszafelé úton* összegeztem a dolgot: sok ilyen találkozóra kell elmennem, mert az agyam teljesen edzetlen, ennyi kedvességet, ennyi információt képtelen feldolgozni egyszerre, ezért a végére igen punnyadt lettem — ezért elnézést is kell kérnem. Aki mintegy tíz éve otthon dolgozik, emberek között nemigen jár, az így néz ki a hatodik óra végére. :)

Megállapodásunk szerint mindenki valami apróságot készített zsákbamacska gyanánt. Az én macskám egy levendulás puffancs volt, ami Orsihoz került, remélem, örül neki.


Én Kriszta zsákbamacskáját kaptam. Nagyon örültem neki, mert még sohasem volt mobiltokom, és a kulcstartóknak is mindig nagy hasznát veszi az ember. A papírfonással készült kosárka pedig nekem teljesen új dolog, sohasem láttam még ilyet közelről. Köszönöm szépen!



A résztvevők szigorúan abc-sorrendben: Ági, Erika (neki nincs blogja) Eszter, Éva (ő sem blogol) GabiIrénkeKrisztaNóriOrsiSzilvi.
És hogy milyen szépségeket mutogattunk egymásnak, itt megnézhetitek. A fotókat Nóri készítette, nagyon jól sikerültek!

Mindenki hozott valami finomságot, én pogácsával készültem, amit bár előző nap sütöttem, szerintem elég szikkadt lett, pedig nem sütöttem túl. Frissen sokkal finomabb volt.


Lányok! Nagyon örülök, hogy ott lehettem, nagyon jó élmény volt!


* Tanulság: a szemednek higgy, ne a gps-nek. Elnézést kérek... :(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...