Oldalak

2015. április 19., vasárnap

Tesztek


Mostanában idő- és kedvhiány miatt kevesebbet tesztelek, mint régen, de az utóbbi hónapokban azért kétszer is elcsábultam. Nem utolsó sorban a reménybeli fonalfogyás miatt ;)

Az egyik Varga Gabi Malomból horgolt kendője volt, ami azért volt jó, mert már nagyon rég horgoltam, és bár nem vagyok nagy tudora ennek a műfajnak, most mégis jólesett egy kicsit nem kötni. A színeiről nekem a sütik jutottak eszembe – gesztenye, kókusz és csoki (meg az éhes disznó...). Jó volt horgolni, nagyon haladós, kellemes minta. 
Eredetileg úgy terveztem, hogy kék lesz a kendőtest, a csíkokat pedig barnából, bézsből csinálom, de a kék túlságosan sötétnek tűnt, a barna viszont annyira megtetszett, hogy végül vettem még hozzá, és a kéket teljesen kihagytam.
Érdekes, sokan nem annyira kedvelik a Barka Malom fonalát. Nekem nincs vele bajom, bár talán kötve inkább el tudom képzelni. De simán lehet, hogy csak azért, mert általában kötök. Nekem sokkal inkább a mostanában kapható színekkel van problémám, vagyis általában nem az én ízlésemnek megfelelők, hisz én sokkal inkább a visszafogottabb színeket kedvelem. (Bár azt is el kell áruljam, hogy most épp két olyan szín kombinációjára van ötletem, amik nagyon távol állnak tőlem. No, majd meglátjuk, mi lesz belőle. ;) 
Úgy tudom, a minta hamarosan elérhető lesz a Barka honlapján.


részletek a ravon

A másik Szilvi nyakmelegítője volt, ami még februárban készült, és szintén a fonalfogyás volt az igazi mozgatórugó, Szilvi ugyanis kifejezetten Drops Merino Extra Fine-ra keresett tesztelőt. Meglepő módon épp volt néhány gombócom, úgyhogy jelentkeztem, és néhány nap alatt le is zavartam a tesztet. A gombok a Gombudvarból valók, és szerintem eléggé jól illenek rá. A fonal ekkora tűvel kötve eléggé nyúlékony, bár nyilván kisebb tűvel kötve egészen más. 
(A képeken a kis fehér csíkok a rakoncátlan hópihék, akik nem álltak meg a fotózás kedvéért, hanem izgága módon bemozdultak :P)
A minta már elérhető a ravelryn.


részletek a ravon


2 megjegyzés:

 1. Szerintem jól tetted, hogy a horgolt kendőből kihagytad végül a kéket. Így nagyon szép, harmonikus lett az összhatás, a minta cikk-cakkja úgyis éppen elég mozgalmas. A nyakmelegítő gombja tényleg telitalálat, muszáj lesz most már elmennem ebbe a Gombudvarba! Megint nagyon szép dolgokat készítettél - és de jó, hogy a hó már csak nosztalgia.... :-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem sem hiányzik belőle a kék, bár jól elképzeltem, hogy a barna meg a kék együtt milyen klassz lesz, de végül nem is.
   A Gombudvarba feltétlenül menj el, nagyon segítőkész a néni, annyit válogathatsz, amennyit akarsz, nem fogod úgy érezni, hogy elege van belőled. És nagyon szép dolgok vannak, csak vigyen az ember jó sok pénzt magával :)
   Köszönöm szépen, aarkus!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...