2011. január 16., vasárnap

Ájk és Májk

A szokásos pénteki kreatív délután programja kibővült. Most nemcsak támasztottuk a konyhaasztalt kátrányt iszogatva, mint a pasasok a kocsmában (csak ők sört isznak), és próbáltuk megváltani a világot - legalább szóban és elméletben.
Összehordtuk a maradék és fel nem használt fonalkészletet. (Nagy kupac lett.) GumiPók talált egy madárleírást, ezt próbáltuk megvalósítani. A próbálkozás első eredménye egy rája lett, amit én később lábnélküli polipnak neveztem. (Ekkor már erős kátrányos befolyásoltság alatt voltam.) Ennyiben maradtunk. Aztán péntek este megszületett Májk, GumiPók madara:


Ám előbb Ájk készült el. Fáradtan botrányos szóviccekre ragadtatom magam, így a név eredetét nem írnám le, megfogyatkoznának olvasóink, akik hála GumiPóknak, szép számmal vannak. Tehát a teremtmény:


Küklopsz szegény: sajnos a gombnak, amiből a szeme készült, nincs párja. De középre mégsem varrhattam, nem? Viszont így variálható, lehet belőle kalóz. :) De ez már a következő péntek témája lesz. :)

Májk ismeretlen márkájú pamutfonalakból készült, szemét és lábait egy-egy gomb alkotja.
Ájk testét egy Lidlben vásárolt pamutfonal alkotja, csőrét és lábait Barka Cinege Naspolyából készítettem. Szeme ismeretlen eredetű gombból.


Azok kedvéért, akik aggódnak a kátrány miatt: kátrány alatt kólát értünk. :)

6 megjegyzés:

  1. :oDD Jót mosolyogtam Rajtad. Madarak helyesek!
    Kátrányos kóla: fúj, nagyon-nagyon helytelen, fekete pont:o) Bár néha, évente 1x én is elcsábulok:o((

    VálaszTörlés
  2. nekem is nagyon tetszenek!és jó a névválasztás is. jót nevettünk mi is a szövegen:)

    VálaszTörlés
  3. Nöné: azért néha jó az a kóla! Kellene valami szénsavas alternatíva. Szeretem pl. a tonikot, de az is túl édes. A legtöbb gyümölcslevet is túlédesítik.
    Nagyon hiányzik a meggyszörpöm, amit tavalyelőtt készítettem. Idén sajnos nem tudtam nekivágni a befőzésnek, ezért bolti cuccokon tengődünk. :(

    MrsYarnart: örülök a derűs perceknek! :)

    Mindkettőtöknek köszönet a dícséretért, ez mindig léleksimogató! De csak lassan a dícsérettel, még elbízom magam, és többet fogok írni! ;)

    VálaszTörlés
  4. írjál csak, szeretjük a humorodat :)

    VálaszTörlés
  5. :-DD

    hátha ez segít a következő elkészítésénél:

    http://szinreszin.blogspot.com/2011/03/ez-madarka-tokeletes.html

    VálaszTörlés
  6. Köszönjük szépen, florentine! Úgyis újabb madarakat készülünk legyártani. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...