2011. január 1., szombat

Butterfly sampler

Mégis inkább itt fogjuk megmutatni a keresztszemes dolgainkat, mert a különálló oldalon egy bejegyzésnél többet nem lehet tenni (ami egy hülyeség), viszont egyszerre képtelenség felpakolni mindent, amit csináltunk.
Szóval itt az első. A kép 30x40 cm (eddig ez a legnagyobb, amit hímeztem), a DMC mintája. Ha valaki szeretné: a száma BK278. 2008-ban készült, csaknem egy évi munka volt elkészíteni. Vittem magammal külföldi nyaralásra, hímeztem autóban a gyerekre várva, minden elképzelhető helyen, ahol csak lehetett. A dolog pikantériája, hogy szabad szemmel nem látom ezeket az apró öltéseket, így állandó társam egy nyakba akasztható nagyító volt. Ráadásul vannak részek, ahol egy szállal kellett hímezni, egészen pici, bolhavesényi öltésekkel; ezek próbára tették a szememet és az idegeimet is rendesen.
A párját — egy madaras képet — is elkezdtem, de most a kötés, horgolás (nem) kicsit háttérbe szorította. Most, hogy írok róla, már meg is kívántam csinálni. :0)

Ilyen

Bogárkák egészen pici öltésekkel

Ez is egyszálas, aprócska öltéses

A kedvenc lepkém

Tájkép

Belehímeztem, különben elfelejtem, mikor csináltam :)

A helyén



5 megjegyzés:

  1. Hűha! Ezekhez aztán kellett a türelem, a jó szem és a nagyító! Nagyon szépek, örülök, hogy megmutattad, köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes, hogy megmutatjátok ezeket a gyönyörűségeket! Csodálattal nézem ezeket a szép hímzéseket, és irigykedem, mert én ilyeneket nem tudok, helyesebben lehet, hogy tudnék, csak nincs idegzetem hozzájuk. Egy évben 1x hímezek, akkor is aidára, egy színnel:o) Szóval: várom a folytatást.

    VálaszTörlés
  3. MrsYarnart — Sajnos jó szem már nincsen, a nagyító nélkül nem jöhetett volna létre. :0)

    nöné — Köszönöm szépen! Ahogy mondod: inkább idegek kellenek hozzá, de nagyon ki tudja kapcsolni az ember. És ahogy lassan kikerekedik a kép, az nagyon nagy élmény. Egyébként az egy színnel hímzés is szép. Ígérem, folytatjuk. :0)

    VálaszTörlés
  4. Óóóóó, ez a kit az egyik kedvencem, képzeld, nekem is megvan.
    A madaras tesója pedig félig készen...

    VálaszTörlés
  5. Ercsu! Én is nagyon szeretem, csinálni is jó volt. Sajnos nekem a madaras éppen csak el van kezdve. De legalább megtaláltam a mintát, amit a tavaszi lakásfelújításkor úgy elraktam, hogy év végéig kerestem.:0)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...