2011. január 29., szombat

Összekotortuk

a patchwork felszerelést: Zsangyal hozta a vágólapot, GumiPók hozta a körkést és az ötletet, megvettük az anyagokat (Mesebolt), és hozzáláttunk.


Az ötlet Christa Rolf Patchwork lépésről lépésre című könyvéből való – persze magunktól is eszünkbe juthatott volna, de annyira járatlanok vagyunk ebben a világban, hogy muszáj kottát használnunk (a leírás magabiztossá tesz, tudjuk, hogy mitől térünk el :). GumiPók megvarrta, Zsangyal kifordította, megetette, GumiPók az ügyes kis kezével bevarrta, és aztán mindketten elégedetten hátradőltünk. Büszkék vagyunk rá, szerintünk elsőre nagyon jól sikerült. És érezzük már, hogy folytatása következik.

A Nagyi varrógépe csak illusztráció :)

Holnap délutántól úgyis egyedül leszek itthon, mert egyik síel (mit csináljon egy végzős gimnazista 3 hónappal az érettségi előtt???), a másik vadász, így hát kipakolhatok, ellephetem a konyhaasztalt a cuccaimmal, és nekiláthatok a régóta tervezett párnahuzatnak.

7 megjegyzés:

  1. héééééj és ez a gyönyörűséges öreg singer varrógép csak díszlet?

    VálaszTörlés
  2. Igen, de amikor a képaláírást csináltam, el is döntöttem, hogy ki fogom próbálni, vajon működik-e még. :) Persze, miért is ne működne?!

    VálaszTörlés
  3. A nagymamánk varrógépe volt, ha jól tudom, ezen tanult varrni. Meg aztán ezen dolgozott. De én erről a történetről kevesebbet tudok, mint GumiPók.

    VálaszTörlés
  4. Hja, kérem, így könnyű alkotni, két ügyeskezűtől nem is vártam mást, mint ezt a szépséget:o)

    VálaszTörlés
  5. Nöné! Már gondolkodom, melyiket aranyoztassam majd be! ;)

    VálaszTörlés
  6. Azt nem tudom, hogy a Nagyi ezen tanult-e varrni, de hogy én ezen varrtam először, az biztos.

    Gyöngyi! Köszönjük szépen! :)

    VálaszTörlés
  7. szép fényképek, ügyes munka! és az a varrógép... tetszik!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...