2011. január 12., szerda

Szusit kötöttem...


Igen, méghozzá 4 gombócnyi Diplomata szusit. :0) Járt már a fővadász úrnak is egy sál, és amikor mutattam neki a gyapjú-teveszőr keverék fonalat, rögtön lecsapott rá. A szín sem volt kérdés, egy vadász mi mást akarhatna, mint szusiszínt? :0)
A mintáját a lionbrandről vettem. A neve: Classic Cables Scarf. Kicsit átalakítottam a patentmintát a két végén, hogy illeszkedjen a csavart mintához. Különlegességként a csavart minták között lévő két csavart sima szemet lehet említeni, de egyébként egyszerű, jól köthető és jól követhető a mintája.



Nagyon puha, nagyon kellemes viselet, és remélhetőleg jó meleg is (ez holnap kiderül). 3,5-es tűvel kötöttem. Alig-alig nyúlt meg, a hossza 150 cm, a szélessége pedig 21,5 cm. 
A fonallal olyannyira összebarátkoztam, hogy tegnap vettem még egy kisebb hegynyit a golf színűből, azzal a szándékkal, hogy egy mellényt kötök magamnak belőle. (Egyelőre nem merek a kardigánba belevágni, bár Gyöngyi nagyon biztatott, de még várok vele.) De mivel egy sikertelen projekt miatt az „alkotói válság” kellős közepén leledzem, így valószínűleg a mellénynél is lájtosabb projekt kerül tűre.
És ebben a percben kaptam az emilt, hogy megérkezett a möbiuszos könyvem is; azt hiszem, hogy önvédelemből csak jövő héten megyek érte. :0)

8 megjegyzés:

  1. Gyönyörű ez a szín, és az anyag...!
    Szépen megkötötted :) Szerintem is ideje lenne rászánnod magad egy kardigánra! Bemelegítésképpen jöjjön az a mellény, aztán szurkolok a kardigánhoz! Csak aztán nehogy nagyon belemerüljél abba a könyvbe ;)

    VálaszTörlés
  2. Ez csodaszép lett, komolyan megkívántam, de nem lehet, rengeteg fonalam van még kötetlenól itthon.

    Kíváncsi leszek a mellényedre, de szerintem utána nyugodtan vágj bele a kardigánba.

    VálaszTörlés
  3. Éva! Köszönöm szépen! Szánom én, szánom. Talán ma csinálok egy próbakötést, meg aztán le is kell még fordítanom spanyolról (!), hogy dupla haszna legyen a dolognak. :)

    Amaranta! Örülünk, hogy Te is jársz erre! :0) Szerintem — ha lehetőség engedi — el kell csábulni néha, jót tesz az az ember lánya lelkének! Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik a szusid!

    Hajrá kardigán!!!
    A möbiusos könyved biztos nagyon szuper!

    VálaszTörlés
  5. hű de klassz....de mi is az a szusi kéremszépen? és ez micsoda rajta, hózentróger, nagyon tetszik az is, igazi vadászmintás, olyan jól mutat a fotón :)

    VálaszTörlés
  6. Gyöngyi! Köszönöm! A biztatást is! Meglesz az már, érzem. :0)

    dióhéj! Örülünk, hogy ránk találtál! És annak is, hogy tetszik a szusi meg a hózentrógli :0)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett és mivel én is kötöttem már ebből a teveszőrös fonalból, így azt is tudom milyen jó puha lehet! A mintát természetesen igazítani kell, hogy kijöjjön a csavarás - ez számomra is egyértelmű, de lehet, hogy ez szakmai ártalom nálunk (mivel hasonló a szakmánk).

    VálaszTörlés
  8. mirkka! Köszönöm szépen! Nem tudom már, hogy ez szakmai ártalom vagy pedig genetikai hiba :0), mindenesetre képes vagyok sokszor bontani, számolni, amíg nem olyan lesz, amilyen nekem tökéletes. De sok mindenben ilyen vagyok, nemcsak munkában, kézimunkában... :0)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...