2011. augusztus 8., hétfő

Horgolt táska


Már régóta gondolkodtam rajta, hogy kéne egy táskát varrni. De mert varrásban azért nem vagyok ennyire (sem) profi, amikor kezembe került ez a rég vásárolt Barka Vitorlás Medvemama árnyalatban, gondoltam, ha nem varrni, akkor horgolni. Többedik próbálkozásra sikerült is az alját összehozni, és utána már a többit (szinte) gyerekjáték volt megcsinálni. Aztán jött a bélésprobléma. Mert bélés nélkül nem táska a táska, ezért hát varrtam bele bélést, rózsaszín-fehér pettyest, FABtextilest. Illetve az egyik fele FABtextiles, a másik, ami nem látszik, az egy sima fehér Ikeás függönymaradék. Így jobb a tartása. Az aljában táskamerevítő, belül egy zseb és egy mobiltartó van, és nem maradhatott ki a kulcstartó karabiner sem. A bélést kézzel varrtam bele olyan módon, hogy a fonalat szálaira szedtem, ezzel varrtam körbe. Az ötlet jó volt, a kézzel varrást pedig sokat kell még gyakorolnom. A gombok a bélés anyagával behúzott műanyag Prym gombok. Ezeket Budapesten a hűvösvölgyi Stop.Shopban lévő Pompom boltban vásároltam. És hogy ne legyen olyan morcos medvemama külseje, kellett rá valami csicsa is. Zsangyallal való többszöri telefonos és ememeses egyeztetés után a jojónál maradtunk (mert mindig az első ötlet a legjobb), a jojók közepére pedig odavarrtam egyet-egyet a most kedvenc gombból. Hát, ez az én első horgolt táskám.

 

13 megjegyzés:

  1. Van egy hosszú, meg egy rövid verzióm:
    1. Remek színösszeállítás, nagyon jól áll Medvemamának a helyes rózsaszín pöttyös bélés, gomb és miegymás. Az alapszín miatt sok mindenhez hordható, mégis nagyon feldobja a kis csicsa. Azonkívül rém praktikus is, mobiltartóval, karabinerrel stb. Szép munka.
    2. Nagyonéééédiiii!:)

    VálaszTörlés
  2. Hát, kérem, ez egy nagyon szépen kivitelezett vállra való lett!

    VálaszTörlés
  3. Ó, hát ez nagyon csinos kis táska lett, kedves Szomszédasszony! Azt kívánom, hogy viseld egészséggel! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, már használatba is vettem. Én nagyon szeretem az elsőszülöttemet. :)

    VálaszTörlés
  5. Pöttyöööös? Barna és rózsaszín? Aranyos. És hogy csináltad az alját? (éppen most csináltam egy "alját", de az nem táska)

    VálaszTörlés
  6. Rita, nem volt ebben semmi különleges, csak az, hogy oválisra akartam csinálni, ott ültem mindenféle szakirodalom nélkül, korlátozott internethasználattal és magamnak kellett kitalálni, hogyan is kell azt csinálni, hogy a két vége félkör, a közepe meg egyenes. Így most már röhejesen egyszerű, de akkor kicsit megkínlódtam vele. De csak kicsit. :)

    VálaszTörlés
  7. Most csinálok egy mobiltokot, majd felteszem. Mondjuk nem ovális, hanem négyzet, de már javított verzió.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó kis táska, a színek is tetszenek,vidám lett.
    Én egy kislány táskát horgoltam nem régen és fabtextiles szalaggal díszítettem.
    Azt hiszem csinálok egy ilyet magamnak!

    VálaszTörlés
  9. Judit! Köszönöm szépen! Láttam a táskáidat, nagyon helyesek! Szerintem nagyobbat horgolni sem nagy ügy, kíváncsiam várom a tiédet is! :)

    VálaszTörlés
  10. nagyon szép lett ez is! az előző holmik is :) szép színek. és ha egyszer én is ilyen ügyesen tudnék... újra itthon vagyok, kicsit szétpakolok, mosok, összepakolok :D aztán írok hosszabban nektek :)

    VálaszTörlés
  11. Köszi, köszi! Szerintem te ennél jobban horgolsz, és ez egy elég egyszerű darab, nincs benne semmi kunszt. De büszke vagyok rá, hogy az egészet én találtam ki, és hogy funkcionál - méghozzá nagyon jól.

    Már nagyon hiányoztál, örülök neked! (Zsangyal is, csak ő még nem tudja :)

    VálaszTörlés
  12. nahát ezt meg hogy nem láttam eddig!!! menniyre szuper, majd tavasszal elhoznád egy talira, hogy jól megnézzem? :) köszi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig mutogattam tavaly is, sőt még valami nyári játékban is benne volt. :) Elviszem bármikor, bár egy kicsit megviselte a nyári nap, kifakította a színét. De jó sokat használtam és nagyon szerettem.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...