2012. augusztus 23., csütörtök

Nem Ginkgo, csak egy nagyon egyszerű fodros kendő


Mióta kötök, azóta meggyőződésem, hogy egy nő kevés dolognak örülhet úgy, mint egy kötött kendőnek (nem így van – ez fájdalmas tapasztalatom –, de azért mégis ezt hiszem). Így amikor felvetődött, hogy Zsangyal kedvesének anyukája mit is kaphatna a születésnapjára, akkor rögtön mondtam, hogy kössünk neki kendőt (értsd: szívesen kötnék neki egy kendőt :). Ki is választottuk a fonalat: Zitron Kimono volt otthon készleten szép kék színben. A Ginkgot meg már úgyis régóta meg akartam kötni, hát gondoltam, itt a nagy alkalom. El is jutottam a sima kötés végéig, következett a csipkeminta. De az valahogy sehogy sem akart úgy kinézni, ahogy én szerettem volna. A harmadik bontás után láttam be, hogy ez a fonal nem akarja ezt a mintát. Viszont addigra már nagyon erősen éreztem, hogy ebből valami egyszerű, mégis mutatós dolgot kell csinálni. Így aztán elővéve roppant kreativitásomat, kötöttem bele három azsúros sort, és a végén kapott egy kis fodrot. Én elfogadnám.




Fonal: Zitron Kimono 4015-ös árnyalat
Felhasznált mennyiség: 150 gramm
Tű: 4,5 mm
Méret: 150 cm x 63 cm
Elkészítés ideje: 1 hét






14 megjegyzés:

  1. Kíváncsi lennék, miért nem tetszettek egymásnak Ginkgo és Kimono, hiszen a méret-súly-arány meg a fénykép alapján jó esésű fonalnak tűnik. Az én bambusz+Bucilla-párosom nem tiltakozott... De ez is egy jó megoldás, ami született:)
    Különben meg tényleg, milyen nő az, aki nem örül egy ilyennek???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fonal felülete nem teljesen sima, olyan, mint a Barka Pillangója (volt). Lehet, hogy ez volt a baj. Az is lehet hogy jó lett volna végül, de nekem már az elején nem tetszett, ezért nem kockáztattam. Majd valami másból. Vannak ötleteim. :)

      A Texelle kendővel jártam úgy, hogy megkötöttem valakinek karácsonyra, átadtam, az illető kibontotta, megnézte, letette. Nem próbálta fel, nem kérdezte miből van (az egyik legjobb fonalamat pazaroltam rá), mégis hogyan kell bánni vele... Szerintem azóta is a szekrényében hever. :(

      Törlés
  2. én is elfogadnám:) pláne, hogy kék!!!:)
    Texelle hm nem ismerem, mindjárt utána nézek...
    én anyóssal jártam úgy, hogy hímeztem neki hófehér törcsire szép RICOs virágos csíkot, tetszett neki, megköszönte, de közölte, hogy ezt most elteszi, mert ha használja nem marad szép, de hogy miért is jó hogy szép a szekrényben ahol senki sem látja??? megint neki(én nem tanulok) patchworköztem egy naaaaagy csillagot(piros-zöld arany díszvarrással) asztalközépnek, díszterítőnek, ilyesmi, akkor egyszer mikor kapta feltette és aztán soha, 2éve visszakérte a férjem, hogy nem ezért dolgoztam vele annyit, akkor majd inkább használjuk mi:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszik! És hihetetlen, hogy valakinek nem jön be egy kézzel kötött kendő. Vagy legalább a gesztus, hogy ezzel neki dolgoztál, éjszakáztál, és végig rá gondoltál, hogy hogy fog majd neki örülni... Persze szép dolog az őszinteség, de néha rosszul esik...

      Törlés
    2. jajj, ide azt akartam írni, hogy le a kalappal a férjed előtt, Timi! Az előző gondolatot Eszternek szántam! Megbolondult a gépem...

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik, ennek a fonalnak nyilván ez volt megírva! Mutatós, egyszerű, szép, kék!

    VálaszTörlés
  4. Szívesen fogadnám,sőt röpködnék,ha valaki ilyet ajándékozna.ajnos nekem egy élet kellene hogy ilyen csodás kendőt tudjak késziteni.

    VálaszTörlés
  5. Hát én sem értem azokat, akik ennyire nem tudják értékelni a kézi készítésű holmikat. Pláne, ha olyan szépek, mint amilyenek a te munkáid, Eszter! De hát ez az én egyéni szociális problémám, ugye :)

    Nagyon tetszik nekem a kendőd. Amolyan egyszerű, de nagyszerű fajta. El is fogadnám, hogyne :))

    VálaszTörlés
  6. Ezek a Zitronok! Nekem a Filigran Lace nem akart Gingko-vá válni, a kosaramban várja sorsát. Ez a fodros kendőd (is) nagyon tetszik, selyem-gyapjú összetételben fincsi lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok béna, hanem tényleg úgy van az, hogy van a fonal meg a minta és egyáltalán nem biztos, hogy a kettő összeillik. Köszönöm, Irénka!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...