2012. október 28., vasárnap

Tulips and ButterfliesEnnek a kendőnek a mintáját Pirotól kaptam, augusztusban a születésnapomra lepett meg vele. Még egyszer és itt is köszönöm a kedvességét! Tudta, hogy szerettem volna tesztelni, mert egyszerű, de mutatós kendőnek ígérkezett, de aztán valamiért nem jött össze. Így hát a születésnapom előtt pár nappal elküldte nekem emailben, hogy még a megjelenés előtt neki tudjak fogni. Neki is fogtam, ám mindig volt valami, ami sürgősebb volt, így csak most készültem el vele. Illetve készen voltam már múlt hét vasárnap, de az újfajta fonaltoldási módszer ennél a fonalnál nagyon nem vált be, a fonalvégek elengedték egymást és mosás után egy hatalmas lyuk tátongott a kendőn. Így kénytelen voltam újra megkötni az utolsó pillangós sortól. Hát, mondhatom nem voltam boldog ettől. De legalább egy tanulsággal több. :)
A leláncolást pikósra terveztem, de aztán gondoltam egyet és a pikók helyére bogyókat kötöttem, így kicsit hangsúlyosabbak lettek a csücskök - nekem tetszenek.


Fonal: Zitron Unisono 1295 (300 m/100 g)
Felhasznált mennyiség: 177 gramm
Minta Tulips & Butterflies by Piro
Tű: 4 mm
Méret: 160 x 72 cm
Kérésre a bogyós leláncolás (saját találmány - legalábbis én nem láttam ezt máshol): 
Rugalmasan láncolunk le - mint a kendőket általában. Abba a szembe, ahová a bogyót szeretnénk ötször öltünk: sima elölről, sima  hátulról, sima elölről, sima hátulról, sima elölről - így az előzőleg leláncolt szemmel együtt 6 szemünk van a tűn. Ezeket visszapakoljuk a bal tűre és egyszerre kötjük le, utána pedig folytatjuk a leláncolást.
17 megjegyzés:

 1. Eszter, mindenhol megcsodálom, mert meseszép lett!
  /Sz. Adri/

  VálaszTörlés
 2. ahogy a fentiek mondják:)
  Eszter, azt hogy csináltad, hoyg bogyókat kötöttél a pikók helyére,én ezt nem is értem.pedig nagyon-nagyon tetszik a széle is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi, Rita! Az egyszerűség kedvéért beleírtam a posztba. Nem egy nagy dolog megcsinálni. :)

   Törlés
 3. Nagyon szép lett, a színe különösen tetszik!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, Timi! A színébe én is bele vagyok szeretve. Kicsit sajnálom, hogy ezt az árnyalatot már nem lehet kapni ebből a fonalból. lehet, hogy még hörcsögöltem volna belőle. :)

   Törlés
 4. Nekem is nagyon tetszik:) Igazán kár azért a közjátékért, na de ez a végeredményen nem látszik, csodaszép!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Adél, köszönöm neked is! A közjátékot nem bánom, még egy tanulsággal több, és a végeredmény kárpótol. :)

   Törlés
 5. Megérte várakozni rá, nagyon szép lett! :)

  VálaszTörlés
 6. Csodás szín Eszter, a munka pedig hibátlan, mint mindig! Gratulálok hozzá!

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...