2013. július 8., hétfő

Rhombi


Mindig úgy gondoltam, hogy a rövid ujjú kardigán egy marhaság. Aztán mégis úgy döntöttem, hogy kell nekem egy ilyen, főleg amikor ezt  a vékony bambusz-pamut keverék fonalat megtaláltam. Ez a kardigán kiválóan alkalmas arra, hogy pántos pólóval együtt hordva eltakarja a leamortizált karjaimat - legalábbis egy részét. :)
A kivitelezés egyszerű, bár én változtattam például a raglánszaporításon, mert az eredeti szerint elölről-hátulról lekötött sima szemekkel készült volna, de én m1l és m1r szaporításokat használtam. A rombuszmintát is megváltoztattam, mert ebből a fonalból valahogy sehogyan sem mutatott az eredeti kotta szerint. Így egyszemes csavarásokkal „rajzoltam” meg a rombuszok körvonalait, és az oldalvonalakat is egyszemes csavarásokkal jelöltem - bár ez a mintában nem volt benne.
...
Már nagyon régóta szerettem volna írni a kötött holmik mosásáról. Nem a  hogyanról, hanem a miértről. Használatbavétel előtt sokan nem mossák ki a kötött cuccokat, mondván: minek, hiszen nem koszos. Hát, amikor ezt a kardigánt beáztattam a mosószeres vízbe, akkor azért nagyon megdöbbentem attól a fekete létől, ami kijött belőle. Nem a színe volt ez, hanem valószínűleg festékmaradvány. A színe most is pont olyan, mint eredetileg. Tehát: érdemes kimosni mindenképpen bármilyen kötött holmit.

minta: Rhombi by Terri Kruse
fonal: Cheval Blanc Ambre (70% bambusz, 30% pamut)
felhasznált mennyiség: 5 gombóc
tű: 3 mm

7 megjegyzés:

  1. Nagyon csini a kardi, de azért Te sokkal csinibb vagy :)
    Nagyon szép az oldalvonal kialakítása.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, és szuperül áll! Viseld egészséggel!

    VálaszTörlés
  3. Megint egy új?! Szép lett, jó kis minta, és jó kis fonal. Biztos, hogy jó hasznát veszed hűvösebb nyári estéken is, és tényleg nagyon csinosan áll! :-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, lányok! :)

    VálaszTörlés
  5. Szeretném megkérdezni, hogy melyik módszerrel láncolod le az alját a pulcsiknak, kardigánoknak? Itt nem látok passzét az ujjánál, de a passzét is ugyanúgy láncolod?
    köszönöm
    Réka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...