2013. október 22., kedd

Vienna


Bár nem hordok sapkát, mégis szívesen teszteltem ezt a szettet, mert a minta tetszett, és az idő rövidsége és a titkosság miatt izgalmas volt a dolog. A szett tervezője Varga Gabi, akinek ez az első tervezése, és a mostani (43. heti) Nők Lapjában található a minta.

A nyakmelegítő passzéját egy kicsit másképp kötöttem (természetesen a tervező engedélyével :) ), a csavart mintához igazítva (ha valaki így kötné, annak ideírom, hogy a minta nyolcadik körét ismételtem). Így egy kicsit jobban kifekszik a passzé a nyakam alatt, jobban melegít.

Egyben a Barka új fonala, a Rial Filati Morbidone tesztje is volt ez számomra. A fonalnak nagyon szép a kötésképe, a csavart minta is szépen érvényesül belőle. Superwash, így gépben mostam mosózsákban 30 fokon, 400 fordulaton centrifugáltam, és nagyon jól bírta, nem lett szöszös, nem nyúlt ki. Valamint nem szúr, ami nekem nagyon fontos, mert engem bármi tud szúrni.

Bár magamon fényképeztem, de Zsangyalnak fog jó szolgálatot tenni a hideg téli napokon.
minta: Vienna sapka és nyakmelegítő by Varga Gabi
(a 43. heti Nők Lapjában található)
fonal: Rial Filati Morbidone a Barkából
felhasznált mennyiség: kb. 20 dkg
tű: 3,5 mm és 4 mm

7 megjegyzés:

 1. Nagyon klassz lett! Csütörtökön első dolgom lesz NL-t venni! :-)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jó lett, és ez a tompább árnyalatú fonal is igen illik hozzá, nem csak az újságban megjelent vibráló. :-)

  VálaszTörlés
 3. Olyan szép ez a minta, nekem is jobban tetszik ebből a visszafogot színből...

  VálaszTörlés
 4. Köszi, lányok! Nekem is jobban bejön ez a szín, pláne, hogy gyakorlatilag mindenhez fel lehet venni. :)

  VálaszTörlés
 5. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5 éve én is kötöttem 2 sapkát és egy nyakvédőt ezzel a mintával. Annyira szeretem mindkettőt, és mivel kicsit elhasználódtak, elhatároztam,hogy kötök egy másikat, de nem találom a mintát. Tudna valaki segíteni?Előre is köszönöm.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Márti, most hirtelen nem tudom, hogy hová mentettem, de jövő héten megkeresem neked. Légyszi, írj nekem egy emailt a gumi.pok68@gmail.com emailcímre, és válaszban elküldöm neked. :)

   Törlés
 6. Írtam. Nagyon köszönöm.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...