2014. február 9., vasárnap

Foolproof

fotó: Zsangyal

A legutóbbi cserebere óta kacérkodtam ezzel a nyakmelegítővel. A mintája rafinált, trükkös, egyetlen varrás nélkül készül síkban kötve. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a jópofa, újszerű megoldásokat. Még azt sem mondhatom, hogy unalmas lett volna a sok sima szem (az egész lustakötéssel készül), inkább a végén éreztem, hogy már jó lenne, ha készen lennék, de talán csak azért, mer' már úúúúgy felvettem volna. :) Pedig a fonal pókháló, talán soha nem is kötöttem még ilyen vékony fonalból, így nem haladtam túlságosan gyorsan.
A magassága mosás után 30 centi, a körmérete kb. 140 centi lett. Kisebbel is megelégedtem volna, de ez is nagyon tetszik.
A fonal fantasztikusan puha, egyáltalán nem szúrós, pedig aki olvassa a blogot, tudja, hogy nekem tényleg nagyon érzékeny a bőröm, úgyhogy ha engem nem szúr, akkor senkit sem fog.

minta:
Foolproof by Louise Zass-Bangham
fonal:
(50 gramm/400 m, 100% merino)
a fonalshop.hu-tól
felhasznált mennyiség:
2 gombóc (800 méter)
tű: 
2,75 mm


fotó: Zsangyal8 megjegyzés:

 1. Képkivágás: GumiPók :)

  Szép lett. a kötés is. ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Végül nem vágtam meg a fotókat. Inkább felpakoltam a Maaargitra. :)

   Törlés
 2. Már régóta tervezek egy nyáron-stólának-jó-télen-nyakmelegítő-féleséget, de ez a csodás darab végleg meghozta a kedvem. Praktikus és csinos, csak azok a vékony tűk!....jaj....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdekes módon a vékony tű ellenére is elég gyorsan haladtam. Még én is meglepődtem, azt hittem, hogy talán ha őszre készen leszek :D És ha picit vastagabb fonalból kötöd - nyárra valami bambuszból például -, akkor haladósabb lenne.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...