2015. január 4., vasárnap

15/2015


A Kihívás 15/2015 a facebookon szerveződött Gabi* által, és a lényege az, hogy ebben az évben 15 projektet kell megkötni/meghorgolni. Olyat is, amit még soha az életben nem csináltunk – ez benne a kihívás. Én ezt a magam számára még azzal is megtoldottam, hogy amiket csinálok, azok is olyanok legyenek, amik valamilyen (bármilyen) szempontból kihívásnak minősülnek. Ez lehet a mérete, lehet az elkészítés technikája, teljesen mindegy, de valamiért különleges legyen számomra. És persze lehetőleg a készletemben lévő fonalakból szeretném ezeket megvalósítani. Így két legyet ütök egy csapásra.

Az elkészítendők listája:

1. sapka – Ezt teljesítettem, nem hiszem, hogy fogok még egyet kötni, a kihívás pedig maga a viselése :D

2. sál – Elkezdtem kötni a Tendert. A kihívás pedig a méretben rejlik, ugyanis a megrendelő kérésére kb. 2 méteresnek kell lennie a végén. Ez kitartáspróba a javából.

3. nyakmelegítő – Még nincs konkrét tervem, de valószínűleg Bucilla csigabigás fonalát is bele fogom applikálni, és most azt hiszem, hogy magam fogom kitalálni a fazont is, mert eddig még nem leltem rá olyasmire, ami szerintem passzolt volna a csigákhoz meg a fejemben lévő gondolathoz.

4. kesztyű – Csakis ötujjas kesztyű lehet, olyat még sosem csináltam. Esélyes ez a feltétes cucc, ami jó ötlet, hiszen az ember megköt egy viszonylag semleges színű ötujjast, és elkészíti a feltéteket a különféle nyakmelegítők fonalából. Legalábbis most így látom, aztán kiderül, hogy működik-e.

5. zokni – Önmagában kihívás, sosem csináltam, úgyhogy ha valami egyszerűt választok, már akkor is teljesült a magam szabta feltétel (is).

6. kendő (bármilyen formájú, stóla is akár) – Egyelőre ezt kötöm, bár be kell valljam sok kihívás nincsen benne, viszonylag egyszerű darab, nyilván ezért is tetszett annyira.

7. pulóver – Régóta szemezek ezzel a cipzáros pulcsival, és lehet, hogy most itt a nagy alkalom, hogy kipróbáljam, milyen cipzárt varrni egy kötött holmiba. Nagyon esélyes, hogy ez lesz az alany.

8. kardigán – Erre még nincs ötletem.

9. mellény vagy top – Erre sincs.

10. tunika vagy ruha – Ruha biztos, hogy nem lesz, tunikát még nem néztem.

11. szoknya – Csakis akkor, ha sikerül teljesítenem a másik kihívást ;)

12. táska – Itt még ingadozom, de valószínűleg ilyen lesz.

13. figura (amigurumi vagy kötött) – Ez a rénszarvas elég nagy kihívásnak tűnik, és első látásra beleszerettem , úgyhogy most azt mondom, hogy ez lesz.

14. takaró – Több jelölt is van, még nem döntöttem, hogy melyiket szeressem. Versailles, POP, Twining Wine Strip-Knitted. És rajtuk kívül még biztos lenne olyan, amit szívesen megcsinálnék.

15. lakberendezési tárgy – Eddig a párnahuzat esélyes, de hogy milyen, azt még nem tudom.


Nos, így néz ki az én listám, aztán majd még nyilván alakulni/változni fog menet közben.

Kívánjatok sok sikert ;)
* Nagyon régóta pihen az a blog, irgum-burgum...

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...