2016. március 14., hétfő

nem kötés, nem horgolás


Hú, eléggé meglepődtem, amikor megláttam az utolsó bejegyzés dátumát: október 4. Nem idén :D
Jó sok minden történt azóta; Zsangyal messzire ment, mi is odébb költöztünk, jó sok energiát le is kötöttek ezek a dolgok, de most  - ha módjával is, de - belecsapunk a lecsóba.

A  hosszú hallgatás alatt már részt vettem egy workshopon (van ennek magyar neve? aki tudja, írja meg kommentben, kérem szépen!), ahol a tejfestékkel ismerkedtem. A tanultakat elraktároztam, és mindenféle bútorfestéseken töröm a fejem, de az majd csak később lesz. 

Január végén pedig az Apacuka kerámia műhelyében kerámia tányérokat készítettünk. Keramikusok fellélegezhetnek, ezután sem fogok kerámia tálakat gyártani, de nagyon érdekes volt belecsöppenni egy olyan világba, amiről eddig fogalmam sem volt. Mindig is érdekelt az agyag, de eddig csak a korongozást gondoltam kipróbálni, bár még nem jutottam el odáig. Ez egészen más technika, látszólag könnyebb, de azért az elkészült darabok formáján eléggé látszik, hogy avatatlan kezek készítették. A mi dolgunk csak a formázás, a minta kitalálása és agyagba applikálása volt, a mázazást és az égetést már Juditék végezték el. Nagy köszönet érte! :)

Színben, mintában, formában a kedvencem a bilobás tál, abba nagyon beleszerettem. De igazából mindegyik valamiért érdekes, ha másért nem, akkor azért, mert a fene sem érti, hogy tudott olyan kacska széle lenni :D :D

Szóval, menjetek workshopozni Juditékhoz, nem fogjátok megbánni :)


10 megjegyzés:

 1. Hű, te sem unatkoztál az elmúlt időszakban! A bemutató képre (a bilobás) először azt hittem, hogy szappan, annak is szép lenne, de így tényleges valójában, tálnak meg gyönyörű!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Volt dolog bőven, az biztos. De most már kicsit leereszthetek.
   Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

   Törlés
 2. amúgy sokszor eszembe jutott, miért nem kötsz-horgolsz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Költözködtünk, ami elég sok tennivalóval járt, így esténként már csak néztem ki a fejemből, nagyjából semmit csináltam. De most már elhelyezkedtünk, berendezkedtünk, és most már hamarosan elkészülök egy díszpárnahuzattal.

   Törlés
  2. kötött. és már tényleg mindjárt kész, bár eléggé nyögve nyelem a dolgot :D

   Törlés
 3. Az a zöld, az nagyon ott van a szeren, tetszik :)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...