2020. július 12., vasárnap

Kötény



Folytatjuk a varrós tanulmányokat! Ezúttal egy kötényre esett a választásunk, viszont csak én varrtam, Eszter pedig instruált.

A kötény mintája megtalálható ITT. Talán nem volt a legszerencsésebb választás, ugyanis a szabásminta kézzel rajzolt, itt-ott pontatlan egy kicsit, de a célnak összességében megfelelt.

Az eredeti felsőrésze dupla anyagból készül. De mi igyekszünk egy kicsit mindig variálni, ezért dupla réteg helyett ferdepántot használtunk a szélek eldolgozásához. Egész jól is sikerült, annak ellenére is, hogy az életben nem volt még ilyen a kezemben, viszont már többször olvastam róla. ;) Nehezítésként voltak ívek, kellett toldani (ráadásul a már felvarrt ferdepántot), szóval volt itt minden!




Összességében azt gondolom, hogy jól sikerült darab lett, bár például fényképezésnél derült ki, hogy a zsebek nincsenek egy magasságban. Viszont a zsebek letűzésével (kisebb kanyarokat leszámítva) elégedett vagyok.


Sajnos fényképezéshez nem akadt modellem, úgyhogy az ajtóra felakasztva, és itt-ott gombostűvel megigazítva készültek a képek.

A kötény hossza 92 cm, a legszélesebb része pedig 93 cm.

Esztert megint nagy köszönet illeti a terelgetésért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...