2010. november 12., péntek

Selyemcukor


Nagy teljesítmény tőlem ez a kis szütyő, ugyanis sohasem kedveltem a horgolt dolgokat. Talán azért, mert gyerekkoromban a Nagyi horgolmányai olyan divatjamúlt dolgoknak tűntek (persze nagyjából abból horgolt, ami volt – akkoriban nem is voltak ilyen fonalak, meg aztán nem is voltunk nagyon eleresztve anyagilag). Ma már bánom, hogy nem tanultam meg tőle a horgolás minden csínját-bínját, pedig ő nagyon értette.
Amikor viszont megláttam múlt héten vasárnap hajnal hasadtán ezt a kis táskát, éreztem, hogy nem fogom megúszni a dolgot. És most tessék, itt is van. És olyan selyemcukor színű. :)

9 megjegyzés:

  1. Persze, mert te el vagy fogulva. :( De tetszik-e még valakinek rajtad kívül? Vagy ha nem, miért nem?

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok elfogult. Sokkal inkább szédülök. A 'hobbista agyszebésznek' is tetszik. Az már három. :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszik. Az már négy ;-)

    VálaszTörlés
  4. Elárulnád, milyen trükktől nem hajlanak be az oldalak?

    VálaszTörlés
  5. 4 tízes csomag papírzsebkendőt tettem bele. :) Egyébként behajlik, nagyon kell igazgatni, hogy legalább ideig-óráig megálljon. De szerintem ez így normális, hiszen még vékony tűvel kötve sem lesz olyan merev, hogy megálljon, mint az ajándéktasakok. Pedig tiszta pamut fonallal (Catania Color) horgoltam, de hát mégis. Ez van.

    VálaszTörlés
  6. Valami olyasmire gondoltam, mint amikor az egyráhajtásos pálcákba hátulról öltünk, és így a munka színén egy vízszintes hajtásvonal keletkezik. Azt hittem, lehet ilyesmit csinálni rövidpálcákkal is. A te ötleted az enyémnél azért sokkal kreatívabb. :o) Ügyesssss!

    VálaszTörlés
  7. Nem vagyok nagyon járatos a horgolásban, az viszont biztos, hogy amikor a táska alját meghorgoltam, akkor az oldalak első sorát úgy horgoltam, hogy mindig csak a pálca hátsó hurkába böktem a tűt (mert ugye normál esetben mindkettő alá bökünk), így az oldala szépen behajlott. Erről készítettem is egy talányos bejegyzést, de senki nem volt kíváncsi a trükkömre. :/ Azt hiszem, talán erre gondolhatsz (?). De az oldalakat másképp nem tudtam megoldani. Valahogy le kellett fényképezni! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...