2010. december 27., hétfő

Horseshoes avagy Aimili Scarf



Amikor megláttam a mintát Polly blogján (update: sajnos Polly blogja azóta már eltűnt/máshova költözött, de a mintái megtalálhatók a ravelryn), rögtön Zsangyal jutott eszembe. Gondoltam, mindenkire ráfér egy kis szerencse (jó, persze, tudom, hogy nem csak ezen múlik, de azért mégis...), hát kötöttem neki egy ilyen patkómintás sálat. (A sál is ráfért már. :0)


Haladós, jól köthető minta, mindenkinek ajánlom villámprojektekhez. Sajnos a paramétereket nem tudom (botor módon nem jegyeztem fel), az egyetlen, ami biztos, hogy Barka Felhő Fokvárosból készült, de hogy hányas tűvel kötöttem, arról fogalmam sincs már, és a kész darabot is elfelejtettem megmérni. Ez is két darabból készült, mert ahogy Polly ki is emeli a mintaleírásban, ha nem kétfelől kötjük, akkor nem lesz egyforma a két fele, vagyis fordítva állnak a patkók. Így hát megint jött a már unalomig ismert kötést utánzó öltés, és a végeredmény:


Ui.: ezen az oldalon a képen nagyon jól látszik, hogy hogyan kell csinálni a kötést utánzó öltést. Az oldal maga spanyol nyelvű, de ez ne zavarjon meg senkit, csak a képet nézze.

10 megjegyzés:

  1. azzal a kitchener knitting-gel (vagy mi a szösszel) kötötted aztán össze a két felet? nem bonyolult, megoldható? kezdőknek is?

    a minta tetszetős! :o) (ez azt jelenti, hogy a kész termék is)

    VálaszTörlés
  2. MrsYarnart — Köszönöm szépen! :0)
    Zazálea — Igen, de azt a változatot, amikor egymással szembe fordítjuk a két darabot, és nem azt, amikor egyik kezünkben fogjuk a két tűt, a másikkal meg öltögetünk. Így utólag kell meghúzni a fonalat, az meg egy szélesebb darabnál macerás. Magam is kezdő lennék, vagy mi a manó, mégis megy. :0) Néha elrontom, újrakezdem, de ha az ember rájön a ritmusra, akkor már nem okoz gondot. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Kedves GumiPók! Nagyon szép lett a sálad :) egy ideje már én is nézegetem a mintát, csak a rövidítésekkel vagyok gondban, sehogy nem jön ki ahogy kéne. Ha lehet, szeretném a segítségedet kérni, hogy a patkóminta közepét hogy kell megkötni. Előre is nagyon szépen köszönöm! :)
    Üdv.: Móni

    VálaszTörlés
  4. Evicke! Ide írom a jelek fordítását, hátha az segít.

    |: a színén sima, a fonákján fordított,
    : a színén sima, a fonákján fordított,
    o: ráhajtás
    ^: dupla fogyasztás hangsúlyos középső szemmel (a Barka kötősuliban megtalálod a csipkekötés alapjainál).

    Az elején engem is összezavart, hogy ilyen furán jelöli a sima és fordított szemet, de biztos neki van benne logika.

    Ha így sem megy, kérlek, írj bátran emilt, a jobboldali sávban megtalálod a címet. Azért jelezz vissza, ha sikerült is! Sok sikert! :0)

    VálaszTörlés
  5. És persze köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :0)

    VálaszTörlés
  6. Jaj nagyon szépen köszönöm! :) Nem is tudom mért nem jutott eszembe a kötősuliban körbenézni, pedig tanulgattam onnan is.
    Sikerült megcsinálni, csináltam próbát is, de már elkezdtem a rendes fonallal. Már most tetszik, enyém lila lesz :)
    Köszönöm mégegyszer, és jó alkotást az évre! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szívesen! Örülök, hogy sikerült!

    VálaszTörlés
  8. szia Eszter, nagyon tetszik ez a sál, meg is találtam a rav-on de a minta már nem tölthető le.:(
    Esetleg megtennéd, hogy elküldöd? nagyon köszi előre is:) üdv.Timi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valamiért nem találja... Próbáltam a többi ingyenes mintáját is, de azokat sem lehet letölteni. Megkeresem, Timi, és elküldöm.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...