2011. június 16., csütörtök

Isten hozott a nagyvilágban...

Noémi!

Pénteken, hajnali három óra harminckor megszületett Kati és Béla kislánya! Igen pontosan, a kijelölt napon érkezett! :)Noéminek készült ez a babatakaró. (Nem tudom, mi inspirált ilyen tettre, saját munkámat nem nagyon szeretem másnak adni. Nem az irigység tombol bennem, hanem a publicitástól való félelem. Ebből következik, hogy celeb sem leszek: Pedig úgy mennyi pénzt és címlapot lehet megkaparintani!)
Szóval a takaró. Hosszú utat járt be - időben és térben is. Még áprilisban álltam neki, majd mintegy 35 centinél egy gyors mozdulattal bontás és az egyik szín cseréje következett. Innentől az elégedettség hulláma. Egészen addig, míg félbe nem hajtottam a takarót, és kiderült, hogy nagyjából homokóra-formája van, a két végén szélesebb, a közepén valamiért szorosabban horgoltam. Bevallom, igencsak kacérkodtam a bontással és gyors újrázással, de nem volt lelkierőm megtenni. Így ilyen maradt, a mosás utáni finom formára igazgatással sikerült valamennyire téglalappá formálni a homokórát! :)
A térbeli mozgás: készült a földalattin, a fodrásznál, trolin, kreatív délutánokon, munkahelyen ebédszünetben és még sok más helyen.Paraméterek: 2-2 Barka Libikóka (tejbegríz, mályvacukor, szilva), 4,5-es bambusztű. 72x106 cm. (A méretek átlagszámítás után :D ) A minta itt található.
Valószínűleg nem kellett volna ekkorát horgolni (Tamás szerint elefánttakaró :) ), de ezt most így alakult, legalább sokáig használható!A mamának-babának-papának sok-sok boldogságot kívánunk és jó egészséget!

A takaró még nem ért célba, de mivel úgy tudom, egyikük sem olvassa a blogot, fel merem tenni a képeket, nem gondolom, hogy lelepleződnék! :)

(A fényképekért köszönet Tamásnak - az én gépem most nem üzemképes.)

14 megjegyzés:

 1. Bíztam a glóriavillantó kommentekben. De előbb értél ide! ;) :P

  VálaszTörlés
 2. a takaró nekem nagyon tetszik, a mackó nagyon édes, a babának örülünk, de ki az a Kati és ki az a Béla? :o)

  VálaszTörlés
 3. Zazikám, a kérdés jogos:o)
  Nagyon kellemesek a színei, szép a kivitelezés! A minta publikus esetleg? Mostanában, ha időm engedi, mutatós ám de egyszerű mintákat vadászok tunika, takaró számára:o)

  VálaszTörlés
 4. Másik utcában laknak, a város másik végén. A címet pedig csak én tudom. :)
  Nöné, írok majd levelet.

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szép minta, és igazán kellemes a színösszeállítás. A formája meg ne izgasson, úgyse azt fogják nézegetni. :o)

  VálaszTörlés
 6. Most kedvet kaptam a horgoláshoz. Csak az a baj, hogy a kis pálcákon (remélem így hívják)kívül nem sok közöm van hozzá. A takaró gyönyörű, én is örültem volna egy ilyennek!:)

  VálaszTörlés
 7. Címlapképes takaró ;)
  Nekem is nagyon tetszik állecuzámmen!

  VálaszTörlés
 8. Nekem is, nagyon szép minta. A színek is nagyon ott vannak, a forma pedig ne izgasson, gyerekkel töltve nem fog látszani!
  Minden jót Noéminek!

  VálaszTörlés
 9. nagyon szépen megcsináltad! szerintem már jártam itt, és írtam is, de úgy látszik, szellemi hanyatlásom felgyorsult :( visszajöttem, hogy elolvassam méltató szavaimra adott válaszodat, és elhűlve tapasztaltam, hogy nem hogy a válasz, de glóriavillantó kommentem sincs meg, pedig utánad, harmadiknak írtam...

  VálaszTörlés
 10. A megfáradt dolgozó hazatért. (Tehát Tompika vagyok.)
  Köszönöm mindenkinek a dicsőítő szavakat! :) Igazából tetszik nekem is, csak hát mindig az a fránya törekvés a tökéletességre!

  MrsYarnart: Akkor már ketten vagyunk hanyatt! :) Nem találom a kommented, biztosan a vogonok keze van a dologban! ;)

  Nöné: kiegészítettem a posztot!

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm szépen, aranyos vagy!

  VálaszTörlés
 12. Beszállok tartani a glóriát. :) Szép lett, biztos örültek a szülők és a kisllány is - főleg, hogy jön a hidegfront.

  Azért ha a földalattin mersz horgolni, akkor talán mégsem vagy olyan félénk! Orvosi váróban vagy vonaton én is szoktam, de a földalattin nem mertem még előkapni a tűimet. De ha látok horgolót a földalattin, akkor leszólítom, hátha te vagy.

  És nem maradt véletlenül egy fél gombolyagod a Szilva-színűből? Én is pont abból kötök most és úgy nézem, hogy nem lesz elég a fonalam, a Barkánál most meg kifogytak ebből a színből a készletek. Szóval ha van maradékod, akkor vevő lennék rá! :)

  VálaszTörlés
 13. Köszönöm még egyszer mindeninek!
  Mirkka: van, ha egyik délután ráérsz, összefuthatunk! (Kivéve, ha a postát preferálod!)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...