2011. augusztus 7., vasárnap

Római roló – ahogy mi csináljuk



Amikor elkészült Zsangyalék római rólója, többen kértétek, mutatnám meg, hogyan is készül. Nos, Adél hathatós segítségével végre elkészült a tutorial, amit most közzé is teszek. Adél volt ugyanis az, aki elsőként elolvashatta, értelmezhette és véleményezhette. Itt is köszönöm neki, nagy segítség volt! Mivel soha életemben nem készítettem ilyen leírást, lehet, hogy némelyeknek túlságosan részletes lesz, másoknak pedig maradnak sötét foltok, amiket meg kell majd világítani. Az előbbieket kérem, legyenek türelmesek, aki kezdő ebben a témában, annak fontos, hogy jó alaposan le legyen írva a dolog, az utóbbiaknak pedig csak azt tudom tanácsolni, hogy írjanak, kérdezzenek, nagyon szívesen segítek. Amikor az első rolókat csináltam, biztos nem tartott volna fél évig a varrás, hogyha van valaki, aki megvilágítja számomra a mitmiérteket.
Tehát mindenkinek jó munkát! Letölthető pdf itt. (A googledocs-ban a rajzokon nem látszanak a vonalak, de ott vannak! A File, Print paranccsal ki lehet nyomtatni és el is lehet menteni.)


Itt látszik, hogy hogyan volt kiakasztva az ablak mellett kampóra.

12 megjegyzés:

  1. Ó, hát igazán!
    Nekem lényegesen könnyebb dolgom volt!
    Remekül felépített leírás, mindenki nézze meg!
    Én már gondolkodom az anyagon...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy közreadtad, ki fogom próbálni, ill. megpróbálom megvarrni! :)

    VálaszTörlés
  3. Drukkolok nagyon! Ha kérdésetek van, írjatok!

    VálaszTörlés
  4. halihóó

    Van már egy-két képes leírásom, de végigrágom magam majd a tieden is, mert egy ideje vár már a konyhaablak római rolóra. Hátha végre valami löketet ad!:)

    VálaszTörlés
  5. Örülünk, hogy meglátogattál minket! :)
    Kíváncsian várjuk a végeredményt.

    VálaszTörlés
  6. Ha ezt két éve láthattam volna!

    Nagyon jó útmutató, a következő római roló gyártásomkor ezt fogom használni! Kb két éve nyár elején elhatároztam, hogy keleti fekvésű lakásunk ablakára hófehér vászonból készült rolót varrok. Netes böngészések után egy praktikás szabásminta és egy angol útmutató alapján megszületett a nagy mű, de jóval bonyolultabban mint ahogy itt található.
    Köszönjük a megosztást!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy tetszik, remélem hasznát veszed majd.

    És persze, annak is örülünk, hogy Te is itt vagy! :)

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok! Nagyon tetszik a roló, szuper a leírás is! Egyetlen kérdésem adódott: felhúzott állapotban hogy rögzítitek a zsinórt, hogy ne csússzon le?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    2. Az ablak mellé kis kampót vagy olyan akasztófélét szereltem, és ott, ahol a madzagok meg voltak csomózva, egyszerűen beleakasztottam a kampóba. Mivel én nem mindig húztam fel teljesen, volt, hogy félig még takarta az ablakot, ezért lejjebb pedig karikát kötöttem rá, és azzal akasztottam ki. Az utóbbi megoldásról nincs fényképen, de az előbbiről a képet berakom a bejegyzés végére.

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm szépen! Hamarosan neki is látok :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...