2012. október 15., hétfő

Cserebere I. — Csipkekendő


Olyat játszottunk a facebookos csoportból 33-an, hogy megajándékozzuk egymást egy csipkekendővel. Az ötlet Muzsié, ő már vett részt ilyenben Svájcban. Itt is köszönöm neki a szervezést – szín volt ez a szürke hétköznapokban :). 
A szabályok egyszerűek voltak. Mindenki kitöltött egy kérdőívet, amiben nagyjából vázolhatta, hogy milyen kendőt szeretne: kötöttet vagy horgoltat, milyen színűt, mintájút, formájút, milyen fonalból vagy milyenből ne stb. Majd amikor ez megvolt, Muzsiék kitalálták, hogy ki kinek kössön/horgoljon, mindenkivel közölték ezt, majd teljes titokban elkezdtük a munkát. A teljes titokban azért nem egészen igaz, mert azt meg lehetett mondani, hogy mit kötünk — már aki akarta — és fekete-fehér fotókat mutathattunk róla. Így elég nehéz volt kitalálni, hogy melyik kié lesz. A megállapodás szerint szeptember végéig el kellett készülni és október első két hetében mindenkinek meg kellett kapnia a kendőjét. Ez nagyjából sikerült is mindenkinek. Egy valaki visszalépett, helyette én voltam a beugrós „angyalka”, és még két tisztázandó eset van, de ez már a üröm rovatba írandó, és ezt a rovatot most itt nem töltöm ki. 
És a legnehezebb talán a vége volt, mert amikor megkaptuk, még mindig nem lehetett megmutatni, de megmondani sem, hogy kitől kaptuk — egészen addig, amíg mindenkinek meg nem érkezett a csomagja. Így maradt az örömujjongás és az örömkönnyek. Mert azt hiszem, mindenki elérzékenyült egy kicsit. Fantasztikus napok voltak ezek — várakozás, öröm, aggodalom, hogy odaér-e, mit szól hozzá a megajándékozott... Íme néhány név nélküli idézet, amik talán visszaadnak valamit az utolsó hét hangulatából, feszültségéből:
„Hát ez valami csodálatos! És még attól is csodálatosabb!! És imádom! Tökéletes, és óriási, és puha, és és és és... jajj fokozhatatlan az én gyönyörűségem! Órán ültem, mikor kedves páromtól érkezett az sms, hogy itt a kendő! :) Hozta is be nekem egyetemre a közös óránkra, én meg ott örömködtem benne!!”
„Megjött, megjött, megjött, megjött!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És imádom, és gyönyörű és az én fonalam és annyira el van találva :))) És pont olyan színű, mint a kedvenc téli pulcsim, és a mellékelt ajándék meg hűűűűűűűűűűűűűűűűű :) Köszönöm!!!!! (mondjuk ha holnap olvassátok, hogy a postán egy félőrült tépte szét a csomagot, amint kézbe kapta, az voltam én)”
„Hozzám is megérkezett... Én komolyan majdnem elájultam, annyira szépet kaptam... Köszönöm.”
Az elkészült kendők egy része megtalálható a ravelryn itt.

Én ezt a gyönyörűséget kaptam Timitől:
A kendő projektoldala a ravelryn
 
Köszönöm, Timi ezt a csodát!

És amiket én készítettem:
Egy Spring Awakening kendő Zsuzskának:
(a fotókat ő készítette és az ő engedélyével kerültek ide — köszönöm!)



Fonal: Lana Grossa Meilenweit Ultimo (420 m/100 g)


A másik — beugrós — kendőm a másik Timinek :):


Fona: Barka Libikóka Szilva
Minta: Pleiades by Beth Kling

És mert adni és kapni jó, és — ahogy Timi írja a csereberéről szóló blogbejegyzésében — „az élmény függőséget okoz”, már nyakig benne vagyunk a nyakmelegítő csereberében. :)

Mások bejegyzései a csereberéről:



11 megjegyzés:

  1. Gyönyörű kendöt kaptál,és gyönyörűt adtál!
    Jó angyalka vagy:-))

    VálaszTörlés
  2. eszméletlenek vagytok, még néni és olvasni róla is jó érzés!

    VálaszTörlés
  3. na ilyenkor sajnálom, hogy nem regisztráltam a fészbukra. szépen kimaradok az ilyesmiből. (ne! ne írja senki, hogy akkor regisztráljak. akkor rámcuppanna sokezer tanítványom :)
    a kendők gyönyörűek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Regisztrálj mint MrsYarnart. Florentine is a blogos nevén van ott. Így nem cuppannak rád a büdös kölkök. :))
      Köszönöm, Éva! :)

      Törlés
  4. Gyönyörűségességesek! (nem elírás, tényleg!)

    VálaszTörlés
  5. Maravilloso!! y el color me encanta
    abrazos

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...