2013. február 3., vasárnap

Cordova


Már régen megígértem ezt a kardigánt Anyukának, de mindig csak halogattam, rakosgattam, aztán végül elszántam magam. Valahogy mindig elkezdeni a legnehezebb. Mindig ott van a kétség bennem, hogy vajon jó-e a szín, a méret, a fonal. Hülyeség, tudom, csak neki kell kezdeni, és máris kiderül. Legfeljebb bontok. :) Itt erre szerencsére nem volt szükség csak az ujjánál, ami szűknek bizonyult. Először nem akartam lebontani, próbáltam meggyőzni magam, hogy majd a mosásnál változik a dolog, de aztán mégis úgy döntöttem, hogy jobb a békesség, nem bízom a véletlenre.
A minta egyszerű, jól követhető, precíz leírás, nem volt vele sok gondom. Csak az nem tetszett, hogy az ujját túl sok szemmel kellett volna kezdeni, ezen változtattam, mert nem jó, ha egy kardigán ujján befúj a szél, úgyhogy ott egy kicsit szűkebbre vettem. 
Festett kagylógombokat kapott.

Odakint szakad a hó, idebent sötét van, úgyhogy esélyem sincs színhelyes képeket csinálni. Leginkább az utolsó kép közelít az eredetihez.

fonal:
Barka Mosó Masa Szóló Szőlő
felhasznált mennyiség:
12 gombóc
minta:
Cordova by Megan Goodacre
tű:
4 mm
gombok:
Gombudvar





12 megjegyzés:

  1. Eszter,nagyon szép munka!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett, és nagyon jól áll ennek a mintának az általad választott szín!

    VálaszTörlés
  3. Eszter, nagyon szépet alkottál - ismét! A megfelelő fonal-minta társak megtalálása talán a a legnehezebb a folyamatban.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat mindenkinek! Szerencsére a méret is pont jó lett, és Anyuka már ebben ment haza tegnap. Azt hiszem, lassan kezdhetem a következőt. :)

    VálaszTörlés
  5. nagyon szép lett! gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. ismét egy precíz, szép munka :) (amúgy elirigyeltem édesanyádtól. mondjak-e még többet? :))

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szép lett... Színe, mintája... Nekem visszatérő probléma hogy a gomblyuk pánt mindig visszafordul... Ezt külön készítetted vagy egybe kötötted?Vagy van esetleg valami ötleted számomra?Igaz eltelt vagy 30 év ezzel a problémámmal de hátha jó jönne új tanács...Köszönöm előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy neked is tetszik!
      Igazából nem tudok neked semmi trükköt mondani. A gomboláspánt itt egyben van kötve a testtel, lustakötéssel. Így egyébként sokkal nehezebb betervezni a gomblyukak helyét - mármint hogy egyforma távolságra legyenek egymástól. Itt is csak a véletlen műve, hogy sikerült.
      De csináltam már olyat is, ahol külön fel kellett szedni a szemeket a gomboláspánthoz, nekem ott sem fordult vissza. Ebben az esetben nem közvetlenül a szélén, hanem egy szemmel beljebb szedem fel a szemeket, háromsoronként kettőt. Így pont annyi szem lesz, amennyire szükség van.
      A visszafordulás okát sajnos nem tudnám megmondani, bár az is igaz, hogy nagy tapasztalatom nincsen a dologban.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...