2013. február 27., szerda

Wagenfeld


Eddigi rövid, ám annál velősebb kötős pályafutásom legnagyobb darabja készült el mindössze kilenc nap alatt. A mintát már régen megvettem, de valahogy sosem került sorra. Most viszont bekerült a táncrendbe és annak rendje módja szerint el is készült. A pulóver egyetlen varrás nélkül kötődik a contiguous sleeve method nevű módszerrel, aminek eredményeképp olyan, mintha bevarrott ujja lenne. A minta egészen addig izgalmas is, amíg a testet el nem választjuk az ujjaktól. Onnantól kezdve csak - mint a búgócsiga - forgunk körbe sima szemekkel. A dögunalmat csak a végeredmény kompenzálja. Mivel átszámolásban nem vagyok jó, ráadásul ez volt az első igazi találkozásom ezzel a módszerrel, így az egyszerűség kedvéért dupla szállal kötöttem Barka Diplomatából.


fonal:
Barka Diplomata Szusi
felhasznált mennyiség: 
15,5 gombóc
tű:
5 mm, 4 mm
minta:
Wagenfeld by ANKESTRICK

14 megjegyzés:

  1. Hű meg ha ... azta... :) Nagyon klassz lett. Én is most fogok ismerkedni ezzel az ujj módszerrel, ígéretesnek tűnik. Viselje jókedvvel a Párod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gyöngyi! A módszer egyébként nem bonyolult, főleg, mert nem nekem kellett kitalálni :D.

      Törlés
  2. Szuper jó lett! Hihetetlen termékeny vagy Eszter :)

    VálaszTörlés
  3. Mikor alszol, mondd? Ilyen tempóban kötni hogy lehet?? Őrület! A pulcsi nagyon szép, de nem értem, dupla szálat kötöttél 5-ös tűvel, de eredetileg 4-4,5es tűt ajánlanak a fonalhoz...A következő talira hozdd el légyszi, annyira kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Zsuzsa! Ez valahogy köttette magát, nem tudom, de tényleg nagyon haladós volt, és aludtam is :). A 4-4,5-es tű nekem egy szállal nem jön be. Most hármassal kötök egy sálat egyszálasan. Tehát így a két szálhoz az 5-ös tű, teljesen stimmel. Ha épp nem lesz használatban, elviszem. :)

      Törlés
  4. Nagyon klassz pulcsi! 9 nap!? Döbbenet! Most kötök egy gyerek-kardit ezzel a módszerrel, nekem is bejön. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Igen, ez egy nagyon jó módszer a bevarrt ujj kiváltására.

      Törlés
  5. Tök jó, férfias pulcsi, és hihetetlen, hogy 9 nap alatt elkészültél vele. Gratula!

    VálaszTörlés
  6. hát miket tudsz még mutatni,miket!
    mindig elképedek:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett nagyon gyorsan - és szemmel láthatóan büszkén viseli a gazdája! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Nem ilyen karótnyelt pasas, csak rossz pillanatban kattintottam, ő meg aztán sietett. De azért tényleg nagyon büszke rá és boldog vele :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...