2013. március 11., hétfő

Az első fonós bejegyzés


Valószínűleg csak engem fog érdekelni ez a bejegyzés, és tényleg csak azért írom meg, hogy majd egyszer, soká, amikor már tényleg és igazából tudok fonni, akkor megnézhessem, hogy így indult a dolog.
Hosszú kihagyás után ismét volt lehetőségem Csillaghegyen rokkán fonni, akkor fontam meg ennek a gyapjúnak az első felét. Nagyjából úgy is sikerült, ahogy vártam, meglehetősen elégedetlen is voltam a végeredménnyel. A másik fele már kicsit jobb lett, de azért a cérnázott végeredmény igen rusztikus - diplomatikusan fogalmazva. De azért mégiscsak ő az én elsőszülöttem, amit már majdnem teljesen a saját rokkámon fontam, ezért nagy becsben tartom, és előbb-utóbb valami lesz is belőle. Nem sok, kb. 80 g és kb. 100 méter lehet, így valamivel majd párosítanom kell.


Amin most dolgozom, egy kicsit már szebben alakul, de nehézkes vele dolgozni, óvatosan kell vele bánni, mert a szálai rövidek, könnyen szakad. De azért ez  már sokkal egyenletesebb.
A gyapjút a mezőgazdasági könyvtárban tartott első fonós napon vettem, és a színeibe nagyon bele vagyok szeretve.

14 megjegyzés:

  1. Háhááá, nem csak téged!

    Először is: Isten hozott a fonósok közt. Hosszú és addiktív folyamat lesz ez, én szóltam! :D

    Szuper ez első fonalnak!!!! (milyen rokkád van?)

    (a nehézségek ne tántorítsanak... idén még alig fontam, tegnap nekiláttam... hát az első félórában félpercenként szakadt kb. a fonalam, már majdnem feladtam... szóval tarts ki!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a biztatást, Kata! Nagyon vágytam erre a rokkára. Kromski Sonata, csudajó vele dolgozni, ilyenen is tanultam a Fonókában. És ígérem, hogy kitartó leszek :)

      Törlés
  2. Nnnna, megelőztek, pedig pont ezt akartam mondani én is...
    Minden új addiktnak és produktumnak külön-külön nagyon örülünk!
    (És gondolom, a fonós beszámolóid sem lesznek kevésbé érdekesek, mint a kötősök :))

    VálaszTörlés
  3. Mit nem adnék érte, ha egyszer köthetnék egy ilyen egyenetlen, rusztikus fonalat - különleges élmény lehet az is. Jó, értem én, hogy sokkal korlátozottabbak a lehetőségek, amire használni lehet - de ha egyszer annyira gyönyörű így (is)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyilván mintás holmit nem is érdemes belőle kötni, ráadásul elég kevéske, úgyhogy azt gondoltam, hogy valamilyen hozzá nagyjából illő vastagságú fonallal egy nyakmelegítőt készítek belőle. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  4. Szuper lett Eszter, gratulalok it is. Egyre szebb es szebb lesz...en esetleg az elsohoz fonnek naturt es azzal csikoznam kesztyunek vagy cowlnak. :)
    Varom a kov.fonos beszamolot ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Timi! Még meglátom, hogy fonok-e hozzá vagy inkább veszek. Hajlok most az utóbbira, mert egy nagyon egyenletes fonású fonallal nagyobb a kontraszt, jobban tetszene. És cowl lesz, mindenképp. :)

      Törlés
  5. De vártam már ezt a bejegyzést Eszter :) szeintem nagyon is szép a fonalad, csak így tovább, az elején meglátod hogy minden egyes orsóval egyre szebbek lesznek a fonalaid!

    VálaszTörlés
  6. Szerintem már tudsz fonni... :-)

    VálaszTörlés
  7. Hajrá Eszter! Nekem nagyon tetszik ez a rusztikus fonal, és ha megkötöd milyen szép lesz a végeredmény. Már látom is a kész darabot...:)

    Sz.Adri

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...