2014. április 21., hétfő

Lavender Rain & Secret of Change


Már régóta szerettem volna kipróbálni a Drops Cotton Merinóját, és most kétszer is adódott alkalom.
Az első egy ujjatlan kesztyű avagy karmelegítő tesztje volt Eszternek. Itt a nehézséget csak az okozta, hogy sok-sok fordított szemet kellett kötni viszonylag kicsi körben, ezért az első próbálkozások meglehetősen egyenetlenre sikerültek. Viszont amikor rátaláltam a megfelelő tűméretre, akkor már nem volt különösebb gond, így elkészült a kesztyű is, csinos tavaszi darab lett belőle.
A minta jól követhető, külön erényének tartom azt, ami általában a kesztyűmintákra nem érvényes, hogy az időnkénti fogyasztásokkal, szaporításokkal szépen követi a kar vonalát.
Eszternek köszönöm a lehetőséget, Anettnek a modellkedést. :)


minta:
Lavender Rain arm warmers by Wondrlanding
fonal:
Drops Cotton Merino (52% gyapjú, 48% pamut; 50 g/120 m), 15-ös szín
felhasznált mennyiség:
1,5 gombóc
tű:
2,5; 2,75; 3,5 mm

Egy kendő is készült ugyanebből a fonalból a facebookos Pay it Forward játék kapcsán. Nagyon szép esésű, kellemes, puha darab lett, és szép méretes is, jól bele lehet burkolózni.minta:
Secret of Change by Veera Välimäki
fonal:
Drops Cotton Merino (52% gyapjú, 48% pamut; 50 g/120 m), 16-os szín 
babaerka.hu-tól
felhasznált mennyiség:
5,5 gombóc
tű:
4 és 5 mm

A kesztyűt kézzel mostam, de a kendőt gépbe raktam kímélő programra, mosózsákban, picike centrifugálással. Jól bírta, szép maradt. Mindazonáltal, ha pulóvert kötök majd ebből a fonalból, akkor inkább kisebb tűt fogok használni, mert a kendőnél egyáltalán nem volt baj, hogy kicsit megnyúlt, egy pulcsinál viszont már gondot okozhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...