2014. december 10., szerda

Nyakasok


Az előző posztban már mutattam, hogy a pif-ben mit kötöttem Vikinek, de azt nem, hogy én mit kaptam. Eredetileg egy ilyen stóla lett volna a jussom, de végül úgy döntöttünk Szilvivel, hogy inkább szimpla nyakmelegítő lesz belőle. Kb. 60 centi magasan leláncolta (pont egy gombóc fonal ment bele addig), én pedig összeöltögettem. Így lett belőle egy nagyon puha, nagyon nyakracuppanós nyakas, aminek a kerülete kb. 45 centi. Ez a legkedvencebb darab most a sok nyakbavalóm közül - nem utolsó sorban a színe miatt. Minden paramétert megtaláltok Szilvinél a ravon.





Végre készen lett Anett sárkánypikkelyes nyakmelegítője is, amiről szintén írtam az előző posztban. Körülbelül három hete rakosgatom, hogy majd mindjárt összevarrom, de csak tegnap este tudtam rávenni magam. Mondjuk nagyjából negyed óra egy ilyet összevarrni, de valamiért nem akaródzott. Mindig gondot okozott, hogy vajon mekkora szál kell az összeöltéshez, ezért most megmértem: négyszer vettem az összevarrandó rész hosszát, így pont annyi fonal maradt, hogy kényelmesen el tudom majd varrni a szálat. 
Hatalmas lett, szerintem Anett háromszor is a nyakába tudja majd tekerni.









6 megjegyzés:

  1. A színválasztás telitalálat most is, mint mindig. Gyönyörű darabok születtek. :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a színek mindkét darabon ! :) Nagyon csinosak lettek .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, az igazság az, hogy nekem is nagyon tetszenek :)

      Törlés
  3. Hű ez a zöld... Nem tudom, mi van velem, egyre jobban szeretem a zöldeket, főleg az ilyen élénk árnyalatúakat. Nagyon szépek a köteményeid :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A zölddel én is pont ugyanígy vagyok. Valamiért hiányzott eddig a cuccaim közül, de egyre többször merül fel lehetőségként. Köszi, Annás! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...