2015. február 28., szombat

Lanvad


(Ha hülye szóviccet akarnék gyártani a pulóver nevéből, mondhatnám, hogy ez a Lanvad egy igazi nagyvad - de persze távol álljon tőlem az ilyesmi :D )
Már régóta szerettem volna egy magas nyakú pulcsit, de valahogy egyik sem volt olyan, ami megragadott volna. Lete pulcsija viszont roppant impozáns darab, hatalmas nyakkal. A leírás világos (ha az ember olvas, én sokszor nem, ezért is van mindkét ujján minta :P), jól követhető. Ami nekem kicsit fura, hogy a nyakkivágás eléggé mély, ott kell felszedni a szemeket a garbó részhez, és ha a magas nyak véletlenül nem úgy áll, akkor a szemfelszedős rész kilátszhat. De egyébként jó az egész konstrukció, szépen áll a raglánvonal, és ami nekem nagy meglepetés volt, az a tubular bind off. Mindig hadilábon állok ugyanis a leláncolással. Hiába a rugalmas lelánc, nekem sokszor nem lesz igazán rugalmas, vagy túl rugalmas lesz, és hullámzik, elég sokat szoktam vele szöszölni. És a másik, hogy nem szeretem a normál leláncolás képét sem. Ezért inkább a visszáján szoktam leláncolni, akkor a színén kis puklik látszanak, és nem a láncszemek. De ez a tubular valami álom. Pont annyira rugózik, amennyire kell, és a látvány sem utolsó. Ennél a pulóvernél minden szél 1x1-es patentmintával végződik, az ehhez való leláncolást kellett használni. Videót itt találtok  hozzá (a lényeg 2:40 körül kezdődik), és aki a képregényt szereti, annak egy link a képes leíráshoz. Próbáljátok ki, nagyon érdemes, és csak első látásra bonyolult, ha egyszer az ember elkapja a ritmust, akkor simán megy. Én például egyszer sem rontottam el sem az ujjaknál, sem az aljánál, és azért ez  már valami ;).
És tegnap kipróbáltam a tubular cast ont is, és azt tudom mondani, hogy maximálisan egyetértek ezzel a blogbejegyzéssel. Vagyis csőkötés nélkül lehet, de nem érdemes kötni. :)
A pulcsi részletei a ravon.






4 megjegyzés:

  1. Hoppsza, micsoda találat - én azt hittem, már sz összes magas nyakú pulcsit láttam a Ravon, de ezt mégsem... Nagyon szép pulcsid lett, viseld örömmel, és külön köszönet a "technikai" linkekért. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Néha engem is érnek meglepetések :)
      Köszönöm szépen!

      Törlés
  2. Ó, ez valami gyönyörű! Soha eszembe nem jutott volna csak a nyakrészt díszíteni, holott a garbóknak épp az a lelke!
    Köszönöm, elvittem pinterestre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Idelinkelek egy másik nyakán díszített garbót, nálam ez is listás :)
      http://www.ravelry.com/patterns/library/hopwood

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...