2016. április 3., vasárnap

Csámpi

Első brüsszeli bejelentkezésem a blogon. Az inaktivitás nem teljes, néha készülnek mindenféle lények, például Csámpi.
Még januárban láttam meg az élelmiszerboltban egy kupac könyv, és mindenféle ügyködésre buzdító készletek közt egy dobozt, amiben kevéske fonal és egy kis könyv lapult. A címe: Des doudous* au crochet. Szóval dudukönyv. :) A marketingszöveg szerint "adorable doudous": röfi, majom, méhecske, egér és kutya leírása van a könyvben. Próbáltam kivárni a leárazást, de rettegtem, hogy az akció végén egyszerűen eltűnik a boltból, és soha többé nem juthatok hozzá. Úgyhogy szent ígéretet tettem Tamásnak, hogy kap egy dudut ebből a könyvből, ha megvehetem. Az ígéret mostanra öltött testet egy kutyus formájában.
Eredeti neve Inu le chien, tehát fiúkutyus. A Csámpi nevet kapta a keresztségben, azon egyszerű oknál fogva, hogy kicsit elcsúsztak a szemei és az orra a testéhez képest. Mintha görcsben lenne a nyaka. :)

Ez egy rettentő egyszerű darab, ennél fogva több napig készült. Miért ez a késedelem?
Horgolni csak angol nyelvű mintából tudok, ám ez francia volt, tehát fordítanom kellett. Ezen kívül nagyon utálom, hogy össze kell varrni az alkatrészeket. Így a fej és a test egy darabból készült, a mindenféle alkatrészeket pedig a test felől kezdtem horgolni. A minta természetesen fordítva szólt, lábujjtól kezdve combtőig, fülcimpától fültőig, és így tovább. Tehát ezt is meg kellett fordítani, meg néhol átalakítani. Nem volt egyszerű, viszont annál küzdelmesebb. A végeredménnyel elégedett vagyok, szerintem helyes kis jószág kerekedett.


Itt mintha épp eldőlne, de nem,
egy fűcsomónak támaszkodik, csak görcsöt kapott a dereka.

Jó a szimata, kiváló kopó lesz belőle! Vagy parfümkészítő.

Az eredeti fonalból csak a türkizekből került bele, egyébként Drops Safrant használtam hozzá, valamint biztonsági szemeket. Az eredeti leírás biztonsági orrot javasol, csak ezt nem kaptam, úgyhogy hímzett orra lett...

*A francia nyelv találékonysága, doudou-nak nevezi a mindenféle plüssfigurákat. Magyarban nem is tudom, van-e erre gyűjtőnév.

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm, szerintem is. Sajnos el kellett válnom tőle, beköltözött Tamás munkahelyi asztalára. :(

      Törlés
    2. Horgolj egy házicsámpást is :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...