2011. július 10., vasárnap

Pamuya


Én nem tudom, mi az a Pamuya, de biztos, valami nagyon jó dolog lehet, mert ezt a szép kendőt erről a valamiről nevezték. el. A tervező csak ennyit írt a minta elejére. „Pamuya is Hopi and means watermoon”. Hát ettől nem lettem okosabb. Ha valaki tudja, mi az a watermoon (mert gondolom, nem vízhold :), kérem szépen, kommentelje ide. A kendő 13 dkg Barka Limonádé Márványból készült, 3,5-ös tűvel. Már kötöttem bambuszfonalból, az is  nagy élmény volt, de itt ráadásul a színek is nagyon közel állnak hozzám. A fonal vékonyabb, mint a Mandarin, így a végeremény légiesen könnyed.
A minta itt található, sajnos fizetős, de biztos, hogy megéri.





23 megjegyzés:

  1. Ennyire tökéletes minta-fonal párost nagyon ritkán látni, a szép, meg a tetszik édeskevés arra, amit ki szeretnék fejezni. Ha ezt írom :"Én is, én is, én is, nekem is, ilyet, most akarom kötni, de azonnal!" kb. kifejezi, amit érzek. :DD

    VálaszTörlés
  2. Ezt találtam hozzá: "Energy flows as water, while the spirit shines as the moon." This description of a Tai Chi practitioner's ideal state was the inspiration for Moon Water. "

    Érdemes megnézni a videót a youtube-on:

    http://www.youtube.com/watch?v=wRYYsfTJCNw

    VálaszTörlés
  3. Ez egyszerűen gyönyörű!!! Azt eláruljátok, hogy mennyire nehéz kötni? Én kb. 1 éve kezdtem, túl sokat nem kötöttem még, néhány sapit, meg sálat...szívesen belevágnék egy ilyenbe, de nem vagyok biztos magamban....

    VálaszTörlés
  4. Irenka! Köszönöm szépen! Valahogy én is így voltam ezzel, amikor megláttam a mintát. Nem volt másik jelölt erre a fonalra. Örülök, hogy tetszik.

    Zsangyal! Rendben. Tudomásul vettem. :) Dől az energia, világít a szellem (=glória) :D

    borsoo! Köszönöm Neked is! Nem gondolom, hogy nehéz lenne. Én azóta kötök ilyeneket, amióta a blog íródik. Vagy szóval fordítva, ezért kezdett íródni a blog. De én azt gondolom, érdemesebb pl. a Barka Kötősulit végigböngészni, hátha van olyan, amit szívesen megcsinálnál. Az azért már ad egy alapot hozzá. Én is így csináltam. De nem, tényleg nem nehéz. Inkább olyan odafigyelős.

    Rita, Évi! Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  5. hogy te megint milyen mintát találtál! és ez a fonalcsoda... nagyon jól mutatnak együtt! az a víz dolog a nevében nem a hullámok miatt van? csak egy kósza ötlet: a watermoon nem az "ezüsthíd"? tudod, amikor a hold fénye tükröződik a vízben...

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép lett, nagyon jó a fonal és a minta együtt! Ezt már többen írták. Nekem is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  7. Az első kép láttán arra gondoltam, jó ez a hullámminta, alkalmaztam már én is, és milyen jól illenek hozzá ezek a különleges vízszínek!
    Majd amikor megláttam egyben az egész művet, beugrott egy szó. Gondoltam, akkor megpróbálom ezt a szót (ami nem is létező szó)valahogy kulturáltan, udvariasan, és nagyon hozzáértő módon szépen megfogalmazni. Béna volt. Na, hát szomszédasszony, vagyunk mi olyan viszonyban!
    Ez ÁLLATKIRÁLYZSÍR !!!

    VálaszTörlés
  8. Nahát, Eszter, te aztán nem vesztegeted az idődet! Csodás lett!

    VálaszTörlés
  9. Ó, bizony érdemes volt ma is bekukkantanom Hozzád. Tényleg ritka sikeres kombináció, és a Tőled már megszokott, precíz munka. Gratulálok! :)
    Majd hozd be legközelebb, jó? :)

    VálaszTörlés
  10. Csodaszép mintát találtál!
    így együtt minden csuda jó lett:-)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm, kedves Szomszékasszonyok! :)

    Éva, én is valami ezüsthíd dologra tippeltem, ahogy rákerestem a gugli képkeresőjében.

    Adél! Megnevettettél :DD Köszi!

    Gabi! Még szép, hogy elviszem! Minden alkalmat megragadok hogy ünnepeltessem magam. :D A héten biztos, hogy megyek is hozzátok.

    Amanda, Orsi, Gabella, Zsóka! Köszönöm szépen Nektek is!

    VálaszTörlés
  12. Ez gyönyörű! A barkafonal facebook oldaláról jöttem ide :)
    Ha segítenél nekem egy kicsit, megköszönöm :) A színátmenetes fonalakkal hogyan kell dolgozni, hogy csíkos legyen a végeredmény? Nekem összevissza esnek a színátmenetek, el kell vágni a fonalat, hogy megfelelő helyről folytassam, vagy a mintán múlik?

    VálaszTörlés
  13. Szia, Mano! Örülök, hogy idetaláltál hozzánk és hogy tetszik a kendőm!
    Semmiképp nem kell elvágni a fonalat! Nagyon sok múlik azon, hogy hosszú vagy rövid színárnyalatos-e a fonal, hogy milyen a minta, hogy mit kötsz (kendő, pulcsi stb.), illetve hogy egyáltalán kötöd-e vagy inkább horgolod. Ez hosszú színátmenetes fonal, azért látszik csíkosnak a kendő. Ha rövidebbek lennének a színátmenetek, akkor előfordulhatott volna, hogy sor közben van váltás, és nem biztos, hogy akkor ennyire szép lenne a végeredmény.
    Az biztos, hogy itt nagyon össze kell hogy passzoljon a minta és a fonal. Egyébként ott a Barkafonal oldalán nagyon sok képet töltöttek fel a színárnyalatosokról, azt is érdemes végigböngészni, meg a Ravelryn a mintákat. Mert ott ugyanazt a darabot többféle fonalból elkészítve is láthatod.
    Hát, nagyjából ennyit tudok neked mondani. Sok sikert! :)

    VálaszTörlés
  14. hú, ez gyönyörű! vagy inkább: mint Adél:-)

    VálaszTörlés
  15. Mesés ez a kendő,nincs mit ragozni,tökéleteset alkottál!!:)

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm szépen! Örülünk, hogy meglátogattál minket, gyere máskor is! :)

    VálaszTörlés
  17. Ez valami meseszép!!!! Nagyon ügyes vagy, a többi dolgodat is átnéztem, jó volt. Reményeim szerint holnap személyesen is találkozunk! Majd jól kiokosítasz Maluka-ügyben!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...