2018. április 6., péntek

Tulipános mandala


Nálunk a húsvét főként a pihenés, kertészkedés, punnyadás ideje. Idén a rossz időt tetézte Barni rejtélyes betegsége (ma sem tudjuk, mi baja van) és a fülgyulladásom. Vagyis minden összejött egy mandalahorgoláshoz, ami bár a gondokat nem oldotta meg, de azért valamit mégiscsak enyhített rajtuk. 
Még sosem csináltam ilyesmit, úgyhogy több próbálkozás előzte meg a végleges verziót. Nem lett belőle színkavalkád, de az én lelkemnek most ez esett a legjobban. 

mandalakeret: 1001fonal
fonalak: Drops Loves You 6 a Kacsakaringótól
Scheepjes Catona az 1001fonaltól
 
A legnagyobb gondot mégsem a színek kiválasztása jelentette, hanem hogy hogyan rögzítsem a keretre úgy, hogy időnként le is lehessen venni. Mert nekem mindig az a gondom, hogy hogy lehet ezeket kimosni. Úgyhogy végül annál a verziónál maradtam, hogy csak ráöltögettem a keretre, így bármikor levehető, kimosható és visszaöltögethető. Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, de most ez lett. Ha valakinek van használható ötlete a keretről levehető mandalára, kérem szépen, ossza meg velem. :)

4 megjegyzés:

 1. Nincs vajon olyan keret, ami szétkapcsolható?

  VálaszTörlés
 2. Kerettel együtt nem mosható? Belefektetni a vízbe, finoman mozgatni jobbra-balra, hogy átjárja a víz mindenhol, kicsit ázni hagyni, kiemelve lecsorgatni, majd 2-3 tiszta vízben ugyanúgy öblíteni, fektetve szárítani, lehet kicsit megemelve, mikor már elég szikkadt, hogy alulról is érje a levegő. Előbb-utóbb megszárad. Nem lehet? Csak nem rozsdásodik a keret.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez az egyetlen megoldás, ha nem levehetősre csinálom, de azért ez eléggé macerás, ennél én sokkal lustább vagyok :D
   És persze a másik kérdés valóban, hogy a keret hogy bírja.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...