2010. október 11., hétfő

Elkészült

Íme a kész stóla. Valószínűleg a fonal nem igazán ilyen csipkeszerű stóla kötéséhez való, de azért szépen kiadja a mintát, csak ahol a végeken a blokkolás után hegyesnek kellene lennie, ott nekem hullámos lett. Ahhoz képest, hogy ez az első ilyen munkám, szerintem jól sikerült és sokat tanultam belőle.


A fonalat körülbelül 3 éve vettem, azóta várt szegény a sorsára. Paraméterei: Coats Florida; 50% pamut, 50% akril; 50g/150 m; 26 szem x 32 sor = 10 cm x 10 cm.
A közepén az előző bejegyzésben leírt összedolgozásra még mindig büszke vagyok, bár néhol elvétettem az öltést, megcsavarodott a varrott szem, de azért szerintem szép. Elsőre!? :)


A következő darab a kötősuli Auróra kendője lesz. Ilyet sem csináltam még soha, úgyhogy nagyon szeretnék már nekikezdeni. Zsangyallal lilás árnyalatú fonalat választottunk hozzá, hogy passzoljon Anyuka padlizsánszín kabátjához.

2 megjegyzés:

  1. Klassz lett a stólád! Én is a kötést utánzó öltést részesítem előnyben pontosan azokért a dolgokért, amiket Te is megfogalmaztál.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Már nagyon vártuk az első hozzászólást! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...