2011. február 22., kedd

Dobozolás

Ha valaki olvasta a bemutatkozásunkat (a nagyon aktuális fénykép miatt is érdemes megnézni :), akkor tudhatja, hogy Zsangyal a kezével nemcsak fonalat,  hanem könyvet is köt, papírt restaurál, és amit eddig nem árultunk el, még dobozt is tud készíteni. Ebbéli szaktudására volt szükségem, amikor megvettem a Meskán ezt a szép kis ezüst kanalat a fővadász úr születésnapjára — kerek évforduló = haszontalan, de míves ajándék. :)


A bökkenő csak az volt, hogy díszdobozt elfelejtettem kérni hozzá (nem is tudom, hogy lehetett volna-e), Zsangyal azonban megoldotta a problémámat, és megalkotta ezt a kis csodát. A dobozt kívülről barna bársony borítja, belülről habkarton ágyikóban selyem lepedőn hever a kanálka, a puhaságot a doboz tetejébe ragasztott selyempárnácska biztosítja. Méltó lakhelye a kis kanálnak!


11 megjegyzés:

  1. Valami csodálatosan szépséges!!! A kanálka is, na de az a DOBOZ!!! Gyönyörű a színe, a kivitelezés, meg úgy az egész összkép!
    Fővadász Úrnak sok minden szépet és jót!

    VálaszTörlés
  2. Mint dobozkészítő, köszönöm az elismerést! :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok! Mondhatom jó ötlet volt doboz nélkül is lefotózni a kanalat, majd az ilyen volt / ilyen lett eredményeként a dobozzal együtt is: nagyon szépen keretezi és egyben kiemeli a kanál részleteit. Gratulálok! Az ünnepeltnek is - de ezek szerint nem látogatja a blogotokat...
    Egyébként mivel van borítva a doboz, selyemmel?

    VálaszTörlés
  4. Micsoda kanál! Nagyon stílusos! És doboz! Imádom ezt a színt :) és gyönyörű munka. Gratulálok mindenkinek. Az ünnepeltnek természetesen, de az ajándékozóknak is!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönjük a jókívánságokat!

    mirkka! Az ajándékozás még a posztolás előtt megtörtént, de valóban a fővadász úr nem olvassa a blogot, egyébként is keveset internetezik. De minden kreatívságnál nagyon drukkol és értékeli a lelkesedésünket. :) A doboz kívülről bársonnyal, belülről selyemmel van borítva.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm mindenkinek az elismerést, nagyon jól esik! (vagy jólesik?)
    Az igazság az, hogy már menet közben azon morfondíroztam, mit csinálnék másként a dobozon, így egy kicsit felemásra sikeredett - legalábbis én így látom.
    Na de majd a következő kanálhoz! :)
    Egyszer már béleltem fadobozt selyemmel, az egy gyerek-evőeszközkészlethez készült. Nagyjából kivájta a készítő a kanál, miegymás helyét, és a csupasz fára került rá a selyem. Ma már egész másként csinálnám, alábélelném vékony rétegben, és nem elasztikus selymet használnék, hanem vastagabb, gyűrt fajtát.

    VálaszTörlés
  7. én nagyon szeretném, mármint nem a dobozt, de még csak a kanalat sem (nem azért, mert nem, hanem, mert másé), hanem a Zsangyalt, ahogy nekem ajánlotta, csak mondom

    VálaszTörlés
  8. Zazálea!
    Legalább két emberrel kell megküzdened értem! ;) VargaTével és GumiPókkal! :)
    De persze amit ígértem, azt tartom! Csak legyünk már túl a költözésen!

    Arra gondoltunk, hogy mivel csak néhány megállónyira költözünk, rendezhetnénk költözős bulit. Mi összecsomagolunk, aki csak jön, megfog egy-egy dobozt, átviszi az új lakásba. :) Ezt meg lehetne fejelni azzal, hogy éjszakára bérlünk a BKV-tól járatot, és azzal megyünk át! :)

    VálaszTörlés
  9. a Vargatét nem értem,de ha kell, rendben, küzdelem lesz, ám igazi :o)
    az pedig, hoyg dolgoztatnád a látogatókat, hogy is mondjam, attól függ, mi van a dobozban, lehet, meg sem állnék hazáig velük .O)

    VálaszTörlés
  10. Zazálea!
    Akkor te kapod a kábeles doboz(oka)t, esetleg a márnákat az akváriummal! ;) Ezek talán nem olyan vonzóak! :D

    VálaszTörlés
  11. kár, hogy olyan messze lakunk, a szállításba én is szívesen beszállnék. busszal, utána buli...jó kis program lenne... a márnákért lehet, hogy lenne egy kis harc... persze csak ha a nagy ho-ho-ho is velem jönne ;o)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...