2011. február 5., szombat

PKD és sál

A PKD (pénteki kreatív délután) programja ismét a foltvarrásba való belekontárkodás volt. Forgót varrtunk, kis  hibával, nagy leleménnyel – mint a képeken is látható. Gyakorlott foltvarrók bizonyára a szívükhöz kapnak, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy első darabokról van szó, így kell értékelni őket.
A forgóhoz nagyon jó leírást találtunk Bori blogján, bár ő aztán kaleidoszkópot csinált belőle, nálunk ez csak a jövő héten következik. Ezúton is köszönjük neki a részletes leírást és reméljük, lesz  még hozzá kedve, hogy másról is csináljon ilyet. A tervünk az, hogy párnahuzatot készítünk, mindkét oldalán 4-4 blokkal. Az egyik oldalon két forgó, két kaleidoszkóp, a másik oldalon még nem tudjuk.


Volt kötés is a héten. Igazán gyors volt, körülbelül 6 órányi munkám volt benne. A fonal: Red Heart Damaris Color. Leginkább a colorja tetszett meg, így gyorsan vettem belőle 10 dekát és csütörtök-pénteken megkötöttem. A minta saját találmány, semmi különös, jó nagy csavarások. Pont akkora lett, amekkora a kabátomhoz megfelelő: mindössze 12 cm széles, 90 cm hosszú. Nagyobb nem is kell. Az első darab, amit magamnak kötöttem. :0)


4 megjegyzés:

  1. No, akkor viseld egészséggel!!!:o)
    A forgókhoz csupán annyit: szépek és irigykedek:o)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Akármilyen kicsike is, mégiscsak az enyém, ez már jó. :) Remélem, a forgókból egyszer tényleg díszpárna is lesz. Most nagyon elszántak és lelkesek vagyunk. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós forgók! kíváncsi vagyok a díszpárnákra! Helyes kis sál, szép a színe. Gondolom, finom puha :)

    VálaszTörlés
  4. Thank you, Ulla! Welcome in our blog!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...