2012. február 20., hétfő

Hogy kössük össze?

Mivel tudom, hogy sokan vannak, akik nincsenek bent a facebook-os csoportban, ezért mostantól ha olyan információra bukkanok, ami itt is érdekes lehet, nagy szeretettel megosztom. :)
Most például kötés, horgolás közben a fonalvégek összekötésére találtunk (nem mellesleg Irenka segítségével) két nagyon jópofa módszert. Az egyik a felted join, ami csak olyan fonalaknál működőképes, amelyek nemezelhetők. Én például rögtön kipróbáltam a Barka Diplomatával, és kiválóan működött.


A másik, a russian join, minden fonalnál használható, bár nekem némileg bonyolultabbnak tűnik. Ezt nem próbáltam ki, de idelinkelem:

17 megjegyzés:

 1. az oroszt ismertem, de nagyon macerás, nem használom. (maradt eddig a jó öreg kínlódás) na de az az első! nagyon tetszik. (és hogy miért visel valaki ilyen műkarmokat, meg tudná valaki mondani???)
  jó, hogy megmutattad, így az ilyen elvetemült antifészbukos, mint én is, tájékozódhat legalább. de egyszer talán aztán jól belépek oda is :oD

  VálaszTörlés
 2. Én a beszövéses módszert csinálom, egyedül a ráhajtásos csipkemintánál nem feltétlen jó, egyébként igen.

  VálaszTörlés
 3. Ha nem baj, lopom, és beteszem a gyűjtögetős blogomba:o) Köszi!

  VálaszTörlés
 4. en hasznaltam mar az oroszt, vastag gyapju fonalnal. azt hiszem a masik az nem lenne olyan vastag, vagy nem olyan hosszan... de az orosz is klassz, es mindenkeppen strapabiro

  VálaszTörlés
 5. Mindkettőt használtam csipkénél, nekem az orosz jobban bejön, bár egyágú csipkefonalnál nem olyan könnyű. Az tény, hogy nagyon megszépíti a munka felületét!

  VálaszTörlés
 6. Na, úgy látom, csak nekem voltak ezek újdonságok. De nem baj, hátha járnak ide olyan mazsolák is, mint én :D, nekik hasznosak lesznek ezek az információk.

  Rita, ugye milyen kedves vagyok? :))

  Éva, a hosszú körmök még mindig jobbak, mint az ápolatlanok. Mert sajnos olyan is szokott lenni. Bár ezek is elég rémesek. :)

  Gyöngyi, kedves, bármit bármikor :)

  VálaszTörlés
 7. Ah, végre!!! Tessék folytatni a praktikus infókat, igen, kellenek, vannak mazsolák!

  VálaszTörlés
 8. Esetleg változtathatnánk a nevünkön: lehetnénk Mazsi és Zsuzsi, vagy esetleg a két Mazsi blogja. :)

  VálaszTörlés
 9. Egy másik mazsola is köszöni szépen!:) A nemezelőst már láttam, de ez a fűzés is tuti!

  VálaszTörlés
 10. Még egy mazsola jelentkezik! Nagyon hasznos bejegyzés, köszönöm!!!

  VálaszTörlés
 11. Igenigenigen! Hát itt vagyok pl. én, úgy is mint Mazsola, úgy is mint fészbúktalan, szóval köszi!

  VálaszTörlés
 12. Kedves mazsolatársak :), mindig öröm, ha az ember nincs egyedül. Fogok még ilyeneket posztolni, de addig is idelinkelem Nöné gyűjtögetős blogját, ott is sok-sok hasonló praktikus információ elérhető:
  http://nonemar.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 13. Aranyos vagy Eszter, köszönöm!

  VálaszTörlés
 14. Az elsőt kipróbáltam Barka Cinegével, működött! Mint egy gyerek, úgy örültem neki :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :) Örülök, hogy tetszett!

   Törlés
  2. Ismét kötök 😊 a csomózás helyett ránéztem erre a képre... NYAGYON tetszik.... az elsőt választom, de valószínü valamikor jó lesz a második változat is. Köszönöm a hosszú köröm nem ízléses, de most nem az a lényeg.

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...