2012. február 3., péntek

Késő esti kendő

érdemes kinagyítani 

Ismét egy tesztkötés, ezúttal Kristina mintája, a Late Hours Shawl magyar változata. A véletlenek furcsa összjátéka folytán épp a tesztkötés meghirdetése előtt vettem meg a Radical Change kendő mintáját, mondván, olyan régen kötöttem már ilyen aprólékos, nagy odafigyelést igénylő darabot. Aztán jött a tesztkötés, és mindent félresöpört. Kristina litván származása ellenére kiválóan beszél és ír magyarul, hiszen itt él Magyarországon. A minták nagyon jól követhetők, de nem idegesítően aprólékosak, épp annyi információt közölnek, amennyire elengedhetetlenül szükség van – ezt én nagyon szeretem. Szóval élményszámba ment ez a tesztelés is, jó csapat jött össze a Ravelryn is, egymást segítő, bátorító kis közösség. Ma ennek is nagyon kell örülni. :)
És akkor az alany:
Fonal: Barka Diplomata Bermuda (4,5 gombóc) és egy kis Golf
Minta: Late Hours Shawl - magyar változat
(hamarosan a Ravelryn)
Tű: 4 mm
Hossza: 180 cm, a legszélesebb pontján 80 cm


A zöld szegély nem azért került rá, mert elfogyott a fonalam, hanem mert a végére annyira elteltem a kékkel, hogy úgy éreztem nagyon jót tenne neki egy más szín is. Nem bántam meg.


24 megjegyzés:

 1. Gyönyörű és a szegély is nagyon mutatós, igazán jó ötlet:-)
  Szép munka.

  VálaszTörlés
 2. Gyönyörű kendő!
  igazán különlegessé tette az a pici zöld:)
  Nagy kérés lenne, ha értesítenél a magyar megjelenésről szeretném megvenni ezt a kendő mintát.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, lányok!

  Jutka, persze, hogy szólok, szerintem nem olyan sokára lesz az. :)

  VálaszTörlés
 4. gratula! nagyon szépséges, kékséges!!!:)))
  A pici zöld nagyon jól mutat rajta, egy pillanatig elmerengtem, hogy esetleg én is átveszem, de nem akarlak utánozni:)
  Kristina Radical Change kendője nekem is nagyon tetszik, ezután a tesztelés után szerintem tutira megveszem én is;) remélem tervez még mást is tesztelni, mert élmény kötni ezt a kendőt, nagyon élvezem:)
  most akkor nekiugrassz a másik kendőnek? milyen színből?

  VálaszTörlés
 5. Köszi, Timi!
  Engem nem zavar, ha más színnel csinálod a szélét. :) Egyébként az utolsó sor és a leláncolás van zöldből, ha mégis így csinálnád, vagy a jövőben valamikor. Gondolkodtam azon is, hogy a gyertyalángok köré lehetne gyöngyöt is tenni, de az nem volt itthon, meg nem is volt kedvem bíbelődni vele.
  Most még nem kendőt kötök, hanem egy babatakarót, aztán lehet, hogy nekilátok a Radical Change-nek is, de hogy milyen fonalból, még nem tudom. Már elkezdtem egy a Barka Pillangóhoz hasonló fonalból, de nem tetszett, le is bontottam. Majd még tipródom rajta, van, amikor nem megy olyan könnyen a választás. :) Így elsőre a Limonádé Csipke ugrott be, de majd meglátjuk.

  VálaszTörlés
 6. Már a részletfotón is tetszett, de készen csodaszép! Nagyon tetszik ebből a fonalból, és ez a zöld szegély! Teljesen megbolondítja. Gratula!

  VálaszTörlés
 7. Szép a minta (engem pávatollakra emlékeztet), és ahogy elkészítetted Eszter...tökéletes az egész, nagyon igényes munka.

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm, Eszter, ez tőled különösen jólesett :))

  VálaszTörlés
 9. nagyon szép minta, gyönyörűen megkötötted, gratulálok!

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm szépen neked is, Éva! :)

  VálaszTörlés
 11. Köszi, Zsuzsa, örülök, hogy tetszik! :)

  VálaszTörlés
 12. Különleges és gyönyörű.
  Ezt gondolod bemutatni januári munkádként a 12hónap/12 kötött cucc
  sorozatban?

  VálaszTörlés
 13. Köszi, Márta! Igen, úgy gondoltam. Hamarosan küldök neked képet róla.

  VálaszTörlés
 14. Ez a kendő diplomatából (az egyik kedvencem) nagyon-nagyon gyönyörű! A napokban vettem meg a mintát, mivel itt a jó idő, nem gyapjúból fogom először kötni, de most, hogy láttam a Tiédet, biztosan lesz egy ilyen változat is. Köszönöm az inspirációt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik! A Diplomata nálam is dobogós. Kíváncsi lennék a tiédre is; esetleg valahol meg lehet majd nézni?

   Törlés
  2. Hű de gyorsan válaszoltál! Igen, a ravelryn (ungerzsuzsi név alatt), de az még nem most lesz :) Mindenképp megmutatom, ha elkészül!

   Törlés
  3. Hű de gyorsan válaszoltál! Igen, a ravelryn (ungerzsuzsi név alatt), de az még nem most lesz :) Mindenképp megmutatom, ha elkészül!

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...